Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Πιστοποιητικό ποιότητας σε δυο ακόμη Παιδικές Χαρές


Πιστοποιητικό ποιότητας και ασφάλειας αποκτούν δύο ακόμη Παιδικές Χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης επί των οδών Αγίου Νέστορος και Μπαλόγλου - Παπαθανασίου (2η δημοτική κοινότητα) οι οποίες θα παραδοθούν προς χρήση στους δημότες αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.

Η παράδοση των έργων θα ξεκινήσει από την Παιδική χαρά στην οδό Αγίου Νέστορος στις 9.30 το πρωί, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη. Οι εργασίες στις δύο Παιδικές Χαρές που ολοκληρώθηκαν αποτελούν τμήμα του έργου «Συντήρηση και επισκευή 14 παιδικών χαρών δήμου Θεσσαλονίκης» συνολικού προϋπολογισμού 325.000 ευρώ που εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης, ανέφερε ότι «οι Παιδικές Χαρές πρέπει να είναι ελκυστικές όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες και να γίνουν τόπος συνάντησης όλων των περιοίκων. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν ταυτότητα αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την εφαρμογή χρήσεων ανακύκλωσης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με σεβασμό προς το περιβάλλον».

Οι εργασίες ανάπλασης και οι τεχνικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις δύο Παιδικές Χαρές περιλαμβάνουν:

Παιδική Χαρά Αγίου Νέστορος
  • Αποξήλωση του υπάρχοντος και επανατοποθέτηση νέου ελαστικού δαπέδου 
  • Απομάκρυνση συνθέτου οργάνου που είχε καεί και αντικατάσταση μιας τραμπάλας που καταστράφηκε 
  • Τοποθέτηση νέου οργάνου που περιλαμβάνει πύργο, εξέδρα και δύο τσουλήθρες 
  • Αποξήλωση παλαιάς περίφραξης και κατασκευή νέας περίφραξης 
  • Επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων παιχνιδιών της παιδικής χαράς 
  • Τοποθέτηση σημείου σκίασης και κατασκευή βρύσης 
Παιδική Χαρά Μπαλόγλου – Παπαθανασίου
  • Αποξήλωση του υπάρχοντος και επανατοποθέτηση νέου ελαστικού δαπέδου 
  • Απομάκρυνση δύο παιχνιδιών (ζωάκια ελατηρίου) που καταστράφηκαν και επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων παιχνιδιών της παιδικής χαράς 
  • Κατασκευή βρύσης 
Να σημειωθεί ότι οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων και των κοινοτήτων, η διαδικασία συντήρησης αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών, καθορίσθηκαν με την υπ’ αριθ. 28492/11-5-2009 (ΦΕΚ Β’ 931/18-5-2009) απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη:  http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου