Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Από τέσσερις ηπείρους οι εμπορικοί επισκέπτες της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia


Από τέσσερις ηπείρους θα προέρχονται οι εμπορικοί επισκέπτες της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού PHILOXENIA 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 22-25 Νοεμβρίου, με νέα ταυτότητα. Η προσπάθεια προσέλκυσης ξένων tour operators έχει αποδώσει καρπούς και ενδεικτικά στην έκθεση θα βρεθούν εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιορδανία, Κίνα, Νιγηρία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και άλλες.


Η φετινή διοργάνωση της PHILOXENIA έχει ως κεντρικό θεματικό πυρήνα τις νέες τουριστικές αγορές των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η έκθεση διοργανώνεται από τη HELEXPO, σε συνεργασία με την εταιρεία «Artion Conferences & Events», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Στην επιτυχία της έκθεσης συνδράμει με την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία του και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης-η HELEXPO αποτελεί ιδρυτικό μέλος του-ο οποίος παρέχει ενημερωτικά στοιχεία για τη στοχευμένη πρόσκληση εμπορικών επισκεπτών από το εξωτερικό και κινητοποιεί τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς για την καλύτερη διοργάνωση της PHILOXENIA», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών. Στο επίπεδο των παράλληλων εκδηλώσεων της PHILOXENIA ξεχωρίζει το Συνέδριο Πολιτιστικού και Θρησκευτικού Τουρισμού. Φόρουμ για το τουριστικό μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης και τον πολιτισμό.

Στο μεταξύ, φόρουμ με αντικείμενο τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό προορισμό, διοργανώνει στο πλαίσιο της Philoxenia το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετιγκ (ΕΙΜ) του Tμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΙΜ, κύριος στόχος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ένα δυνατό «brand», ώστε η πόλη να καταστεί σημαντικός τουριστικός και συνεδριακός προορισμός, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και την παγκόσμια αγορά.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και ανάμεσα στους εισηγητές περιλαμβάνονται εκπρόσωποι του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, όπως ο επικεφαλής του Τμήματος Υπηρεσιών Ταξιδίων και Τουρισμού της UEFA Πάνος Τζιβανίδης και o Δρ. Δημήτριος Μπούχαλης, υποδιευθυντής του Κέντρου Τουριστικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Bournemouth στην Αγγλία.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη:  http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου