Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ζητά ευρωπαϊκή διάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
 

Μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, η οποία, όπως εκτιμά, δύναται να οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, πρόκρινε ο Αλέξης Τσίπρας ως λύση εξόδου από την κρίση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα τις αποφάσεις που ελήφθησαν το 1953 για τη Γερμανία και παράλληλα τόνισε ότι η Ευρώπη «χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ», προτείνοντας να ακυρωθεί η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και να αντικατασταθεί με σχέδιο ανάπτυξης. «Πρέπει να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος και όχι να τη διαλύσουμε οριστικά με το νέο πακέτο μέτρων των 13 δισ. ευρώ» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η «ανάσα» αυτή θα πρέπει να δοθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Βερολίνο και το Σάββατο θα είναι ομιλητής σε συνέδριο της εφημερίδας Die Zeit και ειδικότερα στην ενότητα «Το μέλλον της Ευρώπης - Το μέλλον της Ελλάδας». Το θέμα της ομιλίας του είναι «Θα μπορούσε το ευρώ και η Ευρώπη να επιβιώσουν χωρίς την Ελλάδα;». Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει και σε εκδήλωση του Die Linke για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου