Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Champions League: Μεγάλη ανατροπή για Ολυμπιακό,«σφαλιάρες» για Ρεάλ, Σίτυ, Άρσεναλ και Μίλαν


Με επική ανατροπή μέσα σε 18 λεπτά, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την έδρα της Μονπελιέ (2-1) και παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης! Μεγάλες νίκες για Ντόρντμουτ, Άγιαξ, Σάλκε και Μάλαγα!



Βήμα πρόκρισης έκανε η Ντόρτμουντ η οποία επιβλήθηκε 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης και βρέθηκε στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου. Τα… δόντια της έδειξε η Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σίνγκαλ Ίντουνα Παρκ» επικρατώντας 2-1 και φτάνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κάνοντας σπουδαίο βήμα πρόκρισης. Οι «κιτρινόμαυροι» στο 36’ προηγήθηκαν με τέρμα του Λεβαντόφσκι, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε άμεσα και στο 38’ έφερε το ματς στα ίσια. Το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη στη Ντόρτμουντ έδωσε ο Σμέλτσερ στο 64’ με διαγώνιο σουτ.

Μεγάλη ανατροπή έκανε ο Άγιαξ ο οποίος επιβλήθηκε 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι στην «Άμστερνταμ Αρένα» και μπήξε δυνατά στη «μάχη» της πρόκρισης. Η πιο αδύναμη φαινομενικά ομάδα του 4ου ομίλου είναι ο Άγιαξ, ωστόσο η ομάδα της Ολλανδίας για την 3η αγωνιστική έδειξε σημάδια της μεγάλης ομάδας του παρελθόντος που μπορούσε να επικρατήσει απέναντι στον οποιονδήποτε. Απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, έκανε μεγάλη ανατροπή επικρατώντας 3-1 και μπήκε ξανά στη διεκδίκησης της πρόκρισης. Από την πλευρά της, η Σίτι έδειξε πως θέλει πολλά ακόμα για να μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη ομάδα της Ευρώπης καθώς παραμένει χωρίς νίκη στα πρώτα της τρία παιχνίδια. Ο Σαμίρ Νασρί στο 22’ με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες», ωστόσο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Άγιαξ με ωραίο σουτ του Ντε Γιόνγκ ισοφάρισε σε 1-1.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά και έτσι κατάφερε να φτάσουν στην ανατροπή και τη νίκη με 3-1. Ο Μοϊστάντερ στο 57’ με κεφαλιά έκανε το 2-1 για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Έρικσεν στο 68’ που έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Μία ανάσα από τους «16» του Champions League βρίσκεται η Μάλαγα που έκανε νέα μεγάλη εμφάνιση επικρατώντας 1-0 της κάκιστης Μίλαν! Σαν μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα αγωνίζεται η Μάλαγα στο φετινό Champions League δείχνοντας πως τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν δεν μπορούν να την αφήσουν μακριά από τις επιτυχίες. Για τρίτο παιχνίδι στους ομίλους δεν δέχτηκε γκολ και επικράτησε 1-0 της Μίλαν στο «Ροσαλέδα» παίρνοντας ουσιαστικά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, έχοντας συντελεστή τερμάτων 7-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Χοακίν είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του, ωστόσο η εκτέλεση πέναλτι δεν κατέληξε στα δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ο Ισπανός διεθνής όμως, πήρε τη δική του εκδίκηση στο 64’ όταν και πέτυχε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού δίνοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του με 1-0. Καλύτερη ήταν η Ζενίτ της Άντερλεχτ στην Αγία Πετρούπολη όπου επικράτησε 1-0 και έμεινε ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης στους «16» του Champions League.Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, σημειώθηκε στο 72’ από τον Κερζάκοφ ο οποίος ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, που εμφανίστηκε αρκετή για να της δώσει και τη νίκη. Από την πλευρά της η Άντερλεχτ έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον θέλει μεγάλη ανατροπή για να διεκδικήσει την πρόκριση.

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι η Πόρτο κατάφερε να κάνει το απόλυτο επικρατώντας 3-2 της Ντιναμό Κιέβου στο «Ντραγκάο». Με το… ένα πόδι στους «16» του Champions League βρίσκεται η Πόρτο η οποία θα πρέπει να κάνει τεράστια αυτοκτονία από εδώ και πέρα για να μείνει εκτός διοργάνωσης. Οι «δράκοι» έκαναν το απόλυτο στους ομίλους επικρατώντας 3-2 της Ντιναμό Κιέβου με αρκετά δύσκολο τρόπο. Ο Βαρέλα στο 15’ με έναν κεραυνό άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με την απάντηση από τους Ουκρανούς να έρχεται γρήγορα με τον Γκούσεφ να ισοφαρίζει στο 21’.Ο Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 36’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, ωστόσο στο 72’ ο Ιντεγιέ, έχοντας χάσει νωρίτερα αρκετές ευκαιρίες, ισοφάρισε σε 2-2. Τη νίκη στην ομάδα του Περέιρα έδωσε ο Μαρτίνεζ ο οποίος στο 78’ με το δεύτερό του προσωπικό τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στη 2η θέση του 1ου ομίλου διατηρήθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν που πέρασε εύκολο βράδυ στην Κροατία, επικρατώντας 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τη δεύτερή της νίκη στη φάση των ομίλων πανηγύρισε η Παρί Σεν Ζερμέν για τον 1ο όμιλο. Έτσι παρέμεινε στη 2η θέση πίσω από την Πόρτο και είναι από τα φαβορί πλέον για να βρεθεί στη φάση των «16».Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πέρασε νικηφόρα 2-0 από το «Μάξιμιρ». Όλα, είχαν κριθεί από το πρώτο 45λεπτο όταν και είχε διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς συνέχισε το σκοράρισμα και στο 33’ άνοιξε το σκορ για τους πρωτευουσιάνους. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Μενέζ να βάλει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

«Ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μονπελιέ (2-1) και πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη στο Champions League. Τοροσίδης (73’) και Μήτρογλου (91’) τα γκολ των Πειραιωτών. Ο Σαρμπονιέ είχε ανοίξει το σκορ (49’) για τους Γάλλους.
Ο Σαρμπονιέ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Ουτάκα που έκανε κοντρόλ με το χέρι, ο διαιτητής δεν έδειξε την παράβαση και ο Σαρμπονιέ που ακολουθούσε με πλασέ μέσα από την περιοχή, έκανε το 1-0. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αντιδράσουν στο 73’ με τον Τοροσίδη, όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ και ο Έλληνας άσος, αφού κοντρόλαρε εντός περιοχής, σούταρε και νίκησε τον Πιονέ για το 1-1. Στα επόμενα λεπτά, η Μονπελιέ βγήκε στην επίθεση, προκειμένου να πετύχει το γκολ της νίκης, αφήνοντας κενά στην άμυνα. Αυτά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς στο 91’ ο Αμπντούν κέρδισε την προσωπική μονομαχία με τον Μπεντιμά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μήτρογλου μέσα από τη μικρή περιοχή, σε κενή εστία, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Τη νίκη με 2-0 πήρε η Σάλκε στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ, αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει τον Ολυμπιακό. Τη νίκη της Άρσεναλ ήθελε ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να παραμείνει ζωντανός στη «μάχη» της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Παρόλα αυτά, η Σάλκε κατάφερε να κάνει πολύ καλή εμφάνιση στο «Έμιρεϊτς» και να περάσει νικηφόρα 2-0, αποτέλεσμα που αφήνει αρκετά πίσω τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι όμως έδειξαν πως μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους μετά τη μεγάλη τους νίκη στη Γαλλία. Οι «μπλε» έκαναν ώριμη εμφάνιση και πήραν μία δίκαιη νίκη. Ο Χούντελααρ στο 76’ συνέχισε το σκοράρισμα σε όλες τις διοργανώσεις ανοίγοντας το σκορ για τους Γερμανούς. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Αφελάι δέκα λεπτά αργότερα, δίνοντας την πρώτη νίκη της Σάλκε επί αγγλικού εδάφους στην ιστορία της.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:



Ζενίτ - Άντερλεχτ 1-0

Άγιαξ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1

Άρσεναλ – Σάλκε 0-1

Μάλαγα – Μίλαν 1-0

Μονπελιέ – Ολυμπιακός 1-2

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Πόρτο – Ντιναμό Κιέβου 3-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου