Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ιωάννινα: Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Τουριστικής Προβολής

Το επιστέγασμα μιας συνεχούς και στοχευμένης προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών αποτελεί το Γραφείο Τουριστικής Προβολής, το οποίο εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης παρουσία των εκπροσώπων όλων των τοπικών φορέων.


Το γραφείο βρίσκεται στον πεζόδρομο της Μουλαιμίδου και στόχος είναι να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή παρέχοντας υλικό και πληροφορίες αλλά κι ένα σημείο συνάντησης δυνάμεων που θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια των Ιωαννίνων.Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νίκος Γκόλας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ο στόχος που πρέπει να τεθεί από όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο του τουρισμού είναι διπλός: Από τη μία η αύξηση της τουριστικής κίνησης και από την άλλη η αναβάθμιση των υπηρεσιών ώστε να φεύγουν από τα Γιάννινα ικανοποιημένοι τουρίστες.«Η τουριστική ανάπτυξη είναι μια διαρκής διαδικασία. Και μάλιστα μια υπεύθυνη διαδικασία. Δεν αρκεί να φέρουμε τουρίστες στην περιοχή μας. Αυτό είναι το ένα μέρος.Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι να φεύγουν ευχαριστημένοι τουρίστες από τα Γιάννινα. Οικοδεσπότης και φιλοξενούμενος δηλαδή να μπορούν να συμβιώσουν με σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Είναι ζήτημα κομβικής σημασίας ώστε ο τουρισμός να είναι αειφόρος. Να παράγει δηλαδή πλούτο συνέχεια.Όταν ο πολιτισμός του φιλοξενούμενου δεν γίνεται σεβαστός τότε ο φιλοξενούμενος θα πάψει να έρχεται. Και όταν ο πολιτισμός του οικοδεσπότη αλλοιώνεται από τον πολιτισμό του φιλοξενούμενου τότε ο οικοδεσπότης δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να δώσει και το μοντέλο χαλάει. Αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδίσουμε».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Βασίλης Χήτος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των μελών της Επιτροπής και τόνισε ότι η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει μήνες πριν με τη λειτουργία του γραφείου παίρνει σάρκα και οστά.«Στον τομέα του τουρισμού έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πρέπει όμως να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Θεωρούμε ότι η συνεργασία είναι επιβεβλημένη και από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι θα είμαστε σύντομα σε θέση να υλοποιήσουμε κι άλλες εκπλήξεις», ανέφερε ο κ. Χήτος.Ως ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της αυτοδιοίκησης αλλά και των επιχειρηματιών του κλάδου χαρακτήρισε το Γραφείο Τουριστικής Προβολής ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Κύριοι στόχοι μας είναι η συνέργεια και η εξωστρέφεια. Παράλληλα σήμερα πρέπει να φτιάξουμε ολοκληρωμένα κι ελκυστικά πακέτα. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα αλλά κυρίως θα αυξηθεί ο χρόνος παραμονής των τουριστών» υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Να σημειωθεί ότι σε λειτουργία βρίσκεται πλέον και η ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή του Δήμου Ιωαννιτών. Ο Ηλίας Γκαρτζονίκας και ο Αιμίλιος Νέος κατέγραψαν γνωστές κι άγνωστες γωνιές της περιοχής ενώ υλικό παραχώρησε ο Μενέλαος Συκοβέλλης και ο Φώτης Σάρρας.

πηγή : EPIRUSGATE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου