Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα κάτοικοι για την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας


Στο γραφείο του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελου Μαδεμλή, βρέθηκαν το μεσημέρι εκπρόσωποι των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία.

Οι κάτοικοι εξέθεσαν στον εισαγγελέα τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στο έργο και τον ενημέρωσαν για τις δύο προσφυγές που εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπλέον, ανέφεραν πως την ερχόμενη εβδομάδα θα κινήσουν διαδικασίες για να απαγορευτεί στον ανάδοχο του έργου η είσοδος και έξοδος των οχημάτων στο χώρο του υπό κατασκευή ΣΜΑ, ενώ θα καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για παραλείψεις στα έργα κατασκευής στην πρώην χωματερή Δερβενίου.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου της 26ης και 28ης Οκτωβρίου, το δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας, αποφάσισε να μην γίνει καμία διαμαρτυρία ούτε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ούτε στην κεντρική παρέλαση της Λεωφόρου Νίκης, παρά μόνο ενημέρωση των πολιτών για το έργο του ΣΜΑ στην παρέλαση του δήμου Παύλου Μελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου