Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στον Χορτιάτη ολοκληρώθηκαν οι ανοικτές συζητήσεις του δημάρχου με τους πολίτες


Με ένα ζωντανό διάλογο στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, με τους πολίτες του δήμου με τον τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχο μου».

Σε διάστημα εφτά ημερών πραγματοποιήθηκαν πέντε συνολικά ανοικτές συζητήσεις στις πέντε δημοτικές ενότητες του δήμου (Πυλαία, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι-Εξοχή, Πανόραμα, Χορτιάτη), στις οποίες τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες. Μάλιστα η εκδήλωση στο Χορτιάτη είχε και το δικό της συμβολισμό, καθώς πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα «καθηγητή Ιωάννη Μανωλεδάκη», που με αυτόν τον τρόπο άνοιξε τις πόρτες της προς το κοινό. Πρόκειται για μια αίθουσα που αποτελεί στολίδι για το δήμο και θα εγκαινιασθεί επίσημα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση, όπου η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, συζητήθηκαν όλα τα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους δημότες του Χορτιάτη. Εκφράστηκε η αγωνία των δημοτών για τη συνέχιση της παρουσίας του πάρκου κεραιών και για τα θέματα που προκύπτουν από τις μειώσεις των κρατικών κονδυλίων για τη σχολική στέγη. Επίσης, στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν τα έργα βελτίωσης της υδροδότησης του Χορτιάτη και οι προσπάθειες που κάνει ο δήμος να εντάξει το αποχετευτικό δίκτυο στην ΕΥΑΘ και να προστατεύσει αποτελεσματικά το δάσος, που αποτελεί για την περιοχή πολύτιμη παρακαταθήκη. Επιπλέον, γενική ήταν και η διαπίστωση ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες ο δήμος συνεχίζει να κερδίζει τη μάχη για την καθαριότητα, ενώ εκφράστηκε η ικανοποίηση των δημοτών για τον αποτελεσματικό αποχιονισμό παρά τον βαρύ φετινό χειμώνα.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εξέφρασε δημόσια την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των ανοικτών συζητήσεων με τους πολίτες, καθώς και την πρόθεσή του ο ουσιαστικός αυτός διάλογος να γίνεται κάθε χρόνο σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου