Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα «Αρσακλιώτικα»


Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκαν τα «Αρσακλιώτικα» στο Πανόραμα, ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Η αίθουσα στο κέντρο πολιτισμού Πανοράματος όπου το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία με τους Δημήτρη Νικολούδη και Ανθή Τατσιούλη, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων του Πανοράματος και χορευτικών συγκροτημάτων του δήμου. Στην εκδήλωση που αποτέλεσε ένα ραντεβού με τη λαϊκή μας παράδοση, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν γνήσιους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και ταξίδεψαν νοερά από τη Θράκη και τη Μακεδονία στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία κι από ‘κει στις Κυκλάδες και τον Πόντο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: Η ένωση Ποντίων Πανοράματος, το λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης (περιφερειακό τμήμα Πανοράματος και Περιφερειακό τμήμα χορού Πανοράματος), το χορευτικό τμήμα Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ιμεραίων, το χορευτικό τμήμα Ενηλίκων Πανοράματος, η χορευτική ομάδα Νέων Χορτιάτη, το χορευτικό τμήμα Νέων Πυλαίας, το χορευτικό τμήμα Ενηλίκων Πυλαίας και το χορευτικό τμήμα γυναικών Πυλαίας.

Επιπλέον, στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν και πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η περιφερειακή σύμβουλός Χριστίνα Κελεσίδου, η πρόεδρος του ΛΕΘ Καίτη Τσιότρα, η υπεύθυνη του περιφερειακού τμήματος χορού Πανοράματος του ΛΕΘ Βιβή Κωνσταντινίδου, καθώς και πρόεδροι τοπικών συλλόγων και φορέων.

 
Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου