Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αθήνα: Μολότοφ και δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος

Μολότοφ και δακρυγόνα άρχισαν να πέφτουν λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Στο κέντρο της πλατείας άγνωστοι κατέστρεψαν ένα περίπτερο. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι κράτησαν στάση αναμονής ρίχνοντας χημικά. Γύρω στις 14:30 εκδηλώθηκε φωτιά σε δένδρα στον Εθνικό Κήπο η οποία όμως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Τα επεισόδια στη συνέχεια «μεταφέρθηκαν» και στην οδό Ερμού, αλλά και στην Αμαλίας απέναντι από την Εθνικό Κήπο, στην συμβολή με την Όθωνος.

Στο μεταξύ με συνθήματα και των οικονομικών μέτρων βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας από τις 12 το μεσημέρι τα συλλαλητήρια που οργανώνουν σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή και επαγγελματοβιοτεχνών, δασκάλων, καθηγητών, γιατρών, ενστόλων από την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, εργαζομένων στους δήμους και στις συγκοινωνίες, και άλλων οργανώσεων, παρατάξεων και κομμάτων.

Στα δύο διαδοχικά συλλαλητήρια συμμετέχουν χιλιάδες διαδηλωτές. Πρώτο ξεκίνησε από την Ομόνοια του ΠΑΜΕ, που ανέβηκε την Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα, ενώ αυτή την ώρα ξεκινά από το Πεδίο του Άρεως και το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα επικεφαλής των υπολοίπων διαδηλωτών στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ πρότειναν να τεθούν οι ένστολοι διαδηλωτές από τα τρία σώματα ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος, ώστε όταν καταλήξουν στο Σύνταγμα οι ένστολοι να βρεθούν μπροστά στο φράκτη μεταξύ των συναδέλφων τους στα ΜΑΤ και των διαδηλωτών.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, είχαν γίνει και οι πρώτες προσαγωγές νεαρών, οι οποίοι προσέρχονταν από τις γειτονιές της Δάφνης και του Ζωγράφου με σακίδια, που κρίθηκαν ύποπτα στα συλλαλητήρια. Ομάδες συλλήψεων της ΕΛΑΣ, που συμμετέχουν στο μέτρα ασφαλείας μετέφεραν στη ΓΑΔΑ τουλάχιστον εικοσιπέντε νεαρούς, οι οποίοι προσήχθησαν από το σταθμοί του μετρό στη Δάφνη και από την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.

Εν τω μεταξύ πίσω από τον γνωστό μεταλλικό φράκτη στα Λουλουδάδικα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, παραμένουν σταθμευμένα στο ύψος της Ηρώδου Αττικού ο «Αίαντας» και τα υπόλοιπα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού, που έχει προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ. για την καταστολή επεισοδίων, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπεται προσώρας και η χρήση χημικών. Το πρωί σε ορισμένα σχολεία, όπου οι καθηγητές δεν είχαν κατέβει σε απεργία, εκδηλώθηκαν μαθητικές καταλήψεις.

Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου