Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μετάλλιο τιμής στον Γ. Μπουτάρη από την FICAC

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξενικών Σωμάτων συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο
 

Μέλη του προεδρείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) συναντήθηκαν χθες, Τρίτη, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και σε ειδική τελετή του απένειμαν το μετάλλιο τιμής, παρουσία του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν διπλωματικά στελέχη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FICAC από Ελλάδα, Κύπρο, Τζαμάικα, Τουρκία, Σερβία, Ινδία και Ταϊλάνδη.


Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος ενημέρωσε τους προξένους για τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με άλλες πόλεις του εξωτερικού σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικής πολιτικής, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ καθώς για το δίκτυο αδελφοποιημένων πόλεων.

Επίσης ο κ. Μπουτάρης στο πλαίσιο των εκπεφρασμένων θέσεων της δημοτικής Αρχής για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, ανέφερε τη βούληση των φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης για συνεργασία με άλλες χώρες στους τομείς της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

«Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, αλλά δεν είναι τα χρήματα που λείπουν, αλλά ο τρόπος σκέψης που πρέπει να αλλάξει για να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη κατάσταση», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο Honorable Arnold Foote από τη Τζαμάικα, πρόεδρος της FICAC, δήλωσε ενθουσιασμένος από την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη και έδειξε ενδιαφέρον για το δίκτυο των 27 αδελφοποιημένων πόλεων με τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο με τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, τις πολιτιστικές δράσεις και την αναπτυξιακή της προοπτική, ενώ οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας και Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ταυτότητα της πόλης.



Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου