Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε απευθείας μετάδοση οι συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών


Στην καθιέρωση της απευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέσω της διαδικτυακής πύλης «www.sykies.gr» προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, καθιστώντας τον από τους πρώτους στην επικράτεια που υλοποιούν τη δράση αυτή.

Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο θα συνέρχεται πλέον στην πλήρως ανακαινισμένη και εξοπλισμένη αίθουσα συνεδριάσεων στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, ξεκινώντας από αύριο Πέμπτη στις 20:30 όπου έχει προγραμματισθεί η συζήτηση 23 θεμάτων.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, η πρωτοβουλία αυτή «ενισχύει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια στη λειτουργία του δήμου μας, εξασφαλίζοντας στον πολίτη τη δυνατότητα της υπεύθυνης και επίσημης ενημέρωσης χωρίς ταλαιπωρία και κόστος». «Υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης, ο οποίος οδηγείται στην τελική κρίση έχοντας πλήρη γνώση –εκτός των άλλων- και των διαδραματιζόμενων εντός του δημοτικού συμβουλίου και είναι σε θέση να διαμορφώνει άποψη για τη στάση και τις θέσεις των παρατάξεων και των συμβούλων στηριζόμενος στην άμεση λήψη πληροφοριών, αποκλείοντας έτσι κάθε ενδεχόμενο ελλιπούς ενημέρωσης ή και παραπληροφόρησης», τονίζει.

Η παρακολούθηση των συνεδριάσεων καθίσταται εύκολη καθώς στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας θα υπάρχει ευκρινής ένδειξη που θα οδηγεί σε ειδικό σύνδεσμο (link) και θα ενεργοποιεί το κύκλωμα live streaming για την παρακολούθηση των δρώμενων, από την πρώτη μέχρι τη τελευταία στιγμή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ήδη η τεχνική υποδομή είναι έτοιμη κι αναμένεται μόνο η σχετική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας του συστήματος.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου