Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Τοποθετούνται νέα παγκάκια στη Β. Όλγας

 

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση υπαίθριων καθιστικών (παγκάκια) κατά μήκος της οδού Β. Όλγας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη. Αρχικά έγιναν από την αριστερή πλευρά της οδού στη διασταύρωσή της με την οδό Μαρτίου και με κατεύθυνση προς την οδό Μπότσαρη.
Περίπου 40 νέα παγκάκια πρόκειται να τοποθετηθούν τις προσεχείς εβδομάδες κατά μήκος της οδού, καθώς και σε άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη κίνηση των πεζών ανατολικά της πόλης, στο πλαίσιο της επιχείρησης αξιοποίησης των κοινόχρηστων χώρων για τη διευκόλυνση των δημοτών.

«Η θετική ανταπόκριση του κόσμου έδειξε ότι το πείραμα που ξεκίνησε στην Τσιμισκή στο κέντρο της πόλης ήταν επιτυχές και επομένως θα συνεχιστεί», ανέφερε ο Ανδρέας Κουράκης και πρόσθεσε: «Ως δημοτική αρχή δίνουμε μεγάλη σημασία στο δημόσιο χώρο και για το λόγο αυτό επιδιώκουμε τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι, οι πλατείες της πόλης να είναι φιλικά στον κόσμο, να μην έχουν εμπόδια και εμποδίζουν την κυκλοφορία του».

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ανταποκριθεί άμεσα σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον από δημότες να χορηγήσουν παγκάκια σε κάποια σημεία της πόλης. Σημείωσε ότι το σχέδιο των υπαίθριων καθιστικών παρέμεινε το ίδιο, καθώς είναι εξοικειωμένες με την κατασκευή τους οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και έχει πολύ φτηνό κόστος.

Πειραματισμοί, όπως ανέφερε έγιναν όσον αφορά το χρωματισμό τους, καθώς όσα τοποθετηθούν από την αριστερή πλευρά του δρόμου προς το κέντρο της πόλης θα είναι βαμμένα πράσινα και όσα βρίσκονται από την απέναντι πλευρά της οδού κόκκινα, ενώ επιπλέον θα τοποθετηθεί αριθμός από παγκάκια που θα έχουν το χρώμα του ξύλου.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου