Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στρος-Καν: «Αφήστε με ήσυχο»

Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δηλώνει ότι έχει γίνει «στόχος καταδίωξης των ΜΜΕ» και ζητάει «να τον αφήσουν ήσυχο», σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται αύριο στο περιοδικό Le Point.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν επαναλαμβάνει ότι έχει εμπλακεί αδίκως σε μία υπόθεση μαστροπείας στη Γαλλία και προσθέτει ότι «οι περιορισμοί που απορρέουν από την αστική αγωγή» εναντίον του στην υπόθεση της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό τον εμποδίζουν να πει την αλήθεια.

«Δεν έχω ποτέ καταδικασθεί, ούτε σε αυτήν εδώ τη χώρα, ούτε σε καμία άλλη. Κατά συνέπεια, τίποτε δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι έχω γίνει στόχος καταδίωξης των μέσων ενημέρωσης, η οποία ορισμένες ημέρες μοιάζει με ανθρωποκυνηγητό», σημειώνει. «Δεν είμαι πλέον πολιτικός, ούτε κοσμικός», αναφέρει ο Στρος-Καν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του που ένας φωτογράφος παραμονεύει έξω από το σπίτι του μία στις δύο ημέρες.

Αναφερόμενος στη σύλληψή του στις 14 Μαΐου 2011 και στην παραμονή επί τέσσερις νύκτες στη φυλακή του Ράικερς Άιλαντ των ΗΠΑ τονίζει ότι «ήταν απίστευτα επώδυνο».

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου