Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος με τα σκουπίδια

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε εισαγγελέας


«Μάχη» με τα σκουπίδια δίνουν οι υπάλληλοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας να αποκαταστήσουν την εικόνα με τους γεμάτους κάδους απορριμμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη. Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω εκτάκτων βλαβών στους τράκτορες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των σκουπιδιών από το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων που λειτουργεί στην περιοχή του Φοίνικα έως το ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, οι τράκτορες επισκευάστηκαν και η αποκομιδή των απορριμμάτων πλέον γίνεται κανονικά. Ωστόσο, τις προηγούμενες ώρες παρατηρήθηκαν σωροί από σκουπίδια σε αρκετές περιοχές, κυρίως στα ανατολικά της πόλης. Η εικόνα αυτή θα αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά από σήμερα καθώς τα συνεργεία δουλεύουν συνεχείς βάρδιες.

«Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να αγγίζει τους θεσσαλονικείς. Καθημερινά έχουμε τόνους σκουπιδιών στην πόλη», καταλήγει ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως αυτό το διάστημα η αποκομιδή γίνεται από 15 έως 18 απορριμματοφόρα.



Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες όσον αφορά την εικόνα με τη συσσώρευση σκουπιδιών στο δήμο Θεσσαλονίκης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής.

Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από δημοσιεύματα στον Τύπο για μία σειρά έκτακτων βλαβών στον μηχανολογικό εξοπλισμό της υπηρεσίας Καθαριότητας που δεν επέτρεψε τα σκουπίδια να μεταφερθούν από τον σταθμό μεταφόρτωσης στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Ο κ. Μαδεμλής αναθέτει την έρευνα σε πταισματοδίκη και καλεί τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στον κεντρικό δήμο και όλους τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου