Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Δ. Θεσσαλονίκης: Κατασχέσεις διαφημιστικών σταντ και πλαισίων στην Εγνατία

 

Εξονυχιστικούς ελέγχους στα πεζοδρόμια της οδού Εγνατίας για τον εντοπισμό διαφημιστικών σταντ και άλλων αντικειμένων που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών πραγματοποίησαν ελεγκτές του δήμου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της επιχείρησης διαπιστώθηκαν δεκάδες παραβάσεις και κατασχέθηκαν κάθε είδους αντικείμενα, όπως κώνοι, διαφημιστικά σταντ και πλαίσια τοποθετημένα παράνομα έξω από επιχειρήσεις, κοντά σε στάσεις του ΟΑΣΘ και στην είσοδο στοών.

Την αιφνιδιαστική αυτή επιχείρηση που έγινε σε ώρες αιχμής της κίνησης των καταστημάτων συντόνιζαν οι αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε ή να κάνουμε πίσω. Η δημοτική αρχή θα βάλει τέλος σε νοοτροπίες και πρακτικές που αποκλείουν τους πολίτες από πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Οι ιδιοκτήτες κάθε είδους καταστημάτων και επιχειρήσεων πρέπει να καταλάβουν ότι μας ενδιαφέρει πρωτίστως η εύρυθμη και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών και τους καλούμε να απομακρύνουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και σταντ που βρίσκονται επί των πεζοδρομίων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και ιδιαίτερα στα σημεία στο ιστορικό κέντρο και σε όποια άλλα σημεία της πόλης παρουσιάζονται έντονα προβλήματα από την αυθαίρετη κατάληψη και κατάχρηση του κοινόχρηστου χώρου.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου