Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Ευρώπη η ταμπλέτα Kindle Fire της Amazon


H ταμπλέτα και συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-reader) Kindle Fire της αμερικανικής εταιρείας Amazon για πρώτη φορά θα έλθει και στις αγορές της Ευρώπης, κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο.

Η διαμέτρου επτά ιντσών έγχρωμη ταμπλέτα, που κατέχει το 22% της αγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αρχίσει πλέον να πωλείται και πέραν του Ατλαντικού, αρχής γενομένης από τις μεγάλες αγοράς της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Amazon Ντέιβι Λιμπ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Για τις αγορές της Ασίας, προς το παρόν, σύμφωνα με τον Λιμπ, η εταιρεία δεν έχει να ανακοινώσει κάτι ανάλογο, αν και πρόθεση της Amazon είναι μελλοντικά να επεκταθεί «σε όσα περισσότερα μέρη μπορεί», όπως είπε. Η διάθεση στην Ευρώπη θα αφορά και τη νέα υψηλής ανάλυσης έκδοση Kindle Fire HD των επτά ιντσών, όχι όμως το μοντέλο με την μεγαλύτερη οθόνη των 8,9 ιντσών, κάτι που πάντως μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Ο επικεφαλής της Amazon Τζεφ Μπέζος παρουσίασε την Πέμπτη τη νέα σειρά ταμπλετών και e-readers Kindle, εντείνοντας τον ανταγωνισμό με το iPad της Apple και τα άλλα συναφή προϊόντα. Τα μοντέλα θα αρχίσουν να διατίθενται στην αμερικανική αγορά από το Νοέμβριο.

Μεταξύ των νέων συσκευών, περιλαμβάνεται το ασπρόμαυρο Kindle Paperwhite, που επιτρέπει την ανάγνωση και στο σκοτάδι χάρη στον ειδικό φωτισμό της οθόνης του. Η γκάμα των μοντέλων της εταιρείας ξεκινά πλέον περίπου από τα 70 δολάρια (ο βασικός ασπρόμαυρος e-reader Kindle). Από πλευράς τιμής, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», τα νέα Kindle -ακόμα και τα ακριβότερα- είναι σαφώς φθηνότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της Apple.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών iSuppli, το μερίδιο του iPad της Apple στην παγκόσμια αγορά ταμπλετών αγγίζει το 70% με πωλήσεις περίπου 17 εκατ. συσκευών. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, την πρώτη πεντάδα διεθνώς συμπληρώνουν κατά σειρά οι Samsung (με τη σειρά Galaxy, μερίδιο 9,2%, πωλήσεις 2,3 εκατ.), Amazon (με το Kindle Fire, μερίδιο 4,2%, πωλήσεις 1 εκατ.), Asus Tek (με τη σειρά Transformer, μερίδιο 2,8%, πωλήσεις 688.000) και Barnes & Noble, μερίδιο 1,9%, πωλήσεις 459.000).


Περισσότερες επιστημονικές ειδήσεις: http://lpyrgos-science.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου