Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί 2012: Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών της Πέμπτης


Άλλη μια μέρα με επιτυχίες για την Ελλάδα έφτασε στο τέλος της, αφού ο Ταμπαξής με το ασημένιο και ο Σταθελάκος πρόσθεσαν ακόμη δύο μετάλλια, φτάνοντας τα εννιά. Ο σημαιοφόρος την ελληνικής αποστολής Χρήστος Ταμπαξής, με εκπληκτική κούρσα (12:07.06) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S1.

Στον ίδιο τελικό, ο Άλεξ Ταξιλδάρης με χρόνο 1:29.23 κατέλαβε την έκτη θέση, ενώ ο Ανδρέας Κατσαρός με χρόνο 1.59.44 πήρε την έβδομη θέση.

Στον τελικό της σφαίρας κατηγορίας F40, ο Σταθελάκος με βολή στα 12.78μ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Για μόλις 0.6 δευτερόλεπτα έχασε το χάλκινο μετάλλιο η Αλεξάνδρα Δημόγλου η οποία τερμάτισε τέταρτη στον τελικό των 100μ. της κατηγορίας F32/33. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε την απόσταση σε 12.53, ωστόσο «έχασε» το βάθρο από τη Γαλλίδα, Ναντενίγκ Κεϊτά, η οποία έκανε 12.47. Η άλλη εκπρόσωπος της χώρας μας, η Ανθή Καραγιάννη κατετάγη 7η με 13.23.

Με την έβδομη θέση και νέο πανελλήνιο ρεκόρ ολοκλήρωσε ο Παντελής Καλόγερος την παρουσία του στον τελικό της δισκοβολίας F51/52/53. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 10.06, που μπορεί να μην τον έφερε μέσα στα μετάλλια, ωστόσο του χάρισε μια νέα πανελλήνια επίδοση. Οι βολές του Καλόγερου ήταν: 9.50, 9.93, 9.51, άκυρη, 10.06, 9.61. Στο ίδιο αγώνισμα ο Νίκος Καπλάνης είχε τρεις άκυρες βολές και δεν πήρε κατάταξη.

Μακριά από το βάθρο των νικητών, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έμειναν ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου και ο Μανώλης Μπόγδος.


Αμφότεροι συμμετείχαν στο ατομικό σπάθης στη Β’ Κατηγορία ξιφασκίας με αμαξίδιο. Ο πρώτος κατάφερε να φθάσει μέχρι τα προημιτελικά, στο πλαίσιο των οποίων γνώρισε την ήττα από τον Πολωνό Γκεργκόρζ Πλούτα με 15-9. Στην πορεία του προς την 8άδα είχε αποκλείσει -στον ελληνικό εμφύλιο- το συμπατριώτη του Μανώλη Μπόγδο, κερδίζοντάς τον με 15-11. Νωρίτερα είχε πετύχει άλλες δύο νίκες, με 5-3 επί του Ρώσου Αλεξάντρ Κούρζιν και με 5-4 επί του Αμερικανού Γιόζεπ Μπρίνσον, ενώ είχε ηττηθεί με 5-2 από το Γάλλο Λοράν Φρανσουά και με 5-4 από τον Πολωνό Αντριάν Κάστρο. Από την πλευρά του, ο Μπόγδος νίκησε τον Ιταλό Αλέσιο Σάρι, αλλά έχασε με 5-2 από το Ρώσο Μαράτ Γιουσούποφ και με 5-1 από τον Ουκρανό Αντόν Ντάτσκο. Στη φάση των «16» επικράτησε με 5-2 του Αυστρικού Μάνφρεντ Μποέμ, πριν ηττηθεί από τον Τριανταφύλλου.

Αντίθετα, χωρίς νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση ο Γιώργος Αλεξάκης, που συμμετείχε στο υψηλής δυσκολίας β’ προκριματικό γκρουπ της Α’ Κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ηττήθηκε με 5-0 από τον Κινέζο Γιγιούν Τσεν, με 5-2 από τον Ουίνγκ Κιν Τσαν από το Χονγκ Κονγκ, με 5-2 από τον Πολωνό Στέφαν Μακόφσκι και με 5-1 από το Ρώσο Τιμούρ Φαϊζουλίν.

Δεν κατάφερε να διακριθεί ο Γεράσιμος Πυλαρινός στο ατομικό σπάθης στην Α’ Κατηγορία ξιφασκίας με αμαξίδιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.


Ο Έλληνας οπλομάχος είδε τον ιμάντα του αμαξιδίου του να σπάει δύο φορές, πριν γνωρίσει την ήττα στα προημιτελικά από τον Πολωνό Ράντοσλαβ Στάνκζουκ, με 15-6. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και στα προκριματικά, με τον Πυλαρινό να επικρατεί άνετα με 5-1, ωστόσο οι διαδοχικές διακοπές στο δεύτερο αγώνα τους για την αντικατάσταση του ιμάντα τον έκαναν να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και μαζί τον αγώνα. Στο προκριματικό γκρουπ είχε σημειώσει άλλες δύο νίκες, επί του Αμπντ Ραχμάν Ραζαλί από τη Μαλαισία με 5-0 και του ΡώσουΣεργκέι Φρολόφ με 5-4.

Εκτός ημιτελικών στο μικτό ατομικό της κατηγορίας BC3 του μπότσια, στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έμεινε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης.


Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης στο ομαδικό της ίδιας κατηγορίας, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κορεάτη Κορεάτη Γε-Ζιν Τσόι στα προημιτελικά, γνωρίζοντας την ήττα με 7-2 και μένοντας έτσι εκτός μεταλλίων. Ο Πολυχρονίδης έτσι, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε 5-1 του Βρετανού Μαρκ Τόμας, θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (07/09) στις 12:05 τον Πορτογάλο Αρμάντο Κόστα, με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα (θέσεις 5-8).

Με την έκτη θέση στο τριπλούν ολοκλήρωσε ο Θανάσης Μπαράκας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». 


Ο αθλητής από τη Ρόδο είχε καλύτερο άλμα στα 11.67, που αποτελεί την καλύτερη εφετινή του επίδοση. Τα άλματα του Μπαράκα ήταν 11.18, 11.49, 11.67, άκυρο, 11.52, 11.23.

Η Ριζάογλου κατέλαβε την 5η θέση στην πρώτη προκριματική σειρά και την 11η συνολικά με επίδοση 1:08.13, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον τελικό του αγωνίσματος.

Μετά τον τελικό των 400 μέτρων, ο Γιάννης Πρώτος θα δώσει το «παρών» και στον τελικό των 200 μέτρων κατηγορίας Τ13.


Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, ήταν τρίτος στην δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 22.70 (εφετινό ρεκόρ), επίδοση η οποία και του επέτρεψε να βρεθεί στον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ.

Πηγή: Onsports.gr


Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου