Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομικών το κέντρο το Σάββατο


Η διασπορά των αστυνομικών δυνάμεων είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» που αντιμετωπίζουν φέτος τα στελέχη της ΕΛΑΣ στο σχεδιασμό τους για τα μέτρα εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις, ενώ χτες το απόγευμα έγινε η κύρια σύσκεψη με επικεφαλής τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο. Αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς είναι πως φέτος, για πρώτη φορά, οι βασικές πορείες θα καταλήξουν σε διαφορετικά σημεία, ΥΜΑ-Θ και ΔΕΘ, ενώ «πονοκέφαλο» αποτελεί και η πορεία των αντιεξουσιαστών, που, ως συνήθως, δεν έχει συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 3.500 αστυνομικοί που θα λάβουν μέρος στα μέτρα για τη ΔΕΘ έχουν φτάσει πλέον στην πλειονότητά τους στη Θεσσαλονίκη και ήδη έχουν τοποθετηθεί στα πόστα τους. Παράλληλα, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ κινούνται σε ολόκληρη την πόλη πραγματοποιώντας ελέγχους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα -όπως είναι αναμενόμενο- δίνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι κάτι παραπάνω από έντονη. Χτες έφτασε και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, που θα περιπολεί από αέρος, ενώ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα στηθούν στο ΥΜΑ-Θ, αλλά και στο ύψος του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» οι μεταλλικοί φράχτες που είχαν χρησιμοποιηθεί και πέρσι.

«Ισχυρές δυνάμεις θα έχουμε όπου αναμένεται να καταλήξει πορεία. Ωστόσο, διμοιρίες θα υπάρχουν σε όλο το κέντρο της πόλης, με στόχο να είναι εύκολα μετακινούμενες, ώστε να μπορούν να φτάσουν όπου παρουσιαστεί ανάγκη», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Το ΠΑΜΕ

Οσον αφορά τις πορείες που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο, το ΠΑΜΕ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ η κατάληξη της πορείας θα είναι η συμβολή των οδών Τσιμισκή με Δωδεκανήσου. Από εκεί θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία και θα μετακινηθούν προς το στρατόπεδο Παύλου Μελά, στο φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η ΓΣΕΕ

Επίσης, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ και εργατικά συνδικάτα έχουν δώσει ραντεβού την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου, με σκοπό από εκεί να κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στο άγαλμα του Βενιζέλου είναι η αφετηρία και για τους διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιθανότατα θα κατευθυνθούν προς ΧΑΝΘ - ΔΕΘ. Επίσης, προβληματισμό προκαλεί στις αρχές και η πορεία των αντιεξουσιαστών, που έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στην Καμάρα.

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, έχει προγραμματιστεί η ένστολη διαμαρτυρία των αστυνομικών στο Λευκό Πύργο.

Στους δρόμους, όμως, κατεβαίνουν το Σάββατο και οργανωμένοι φίλαθλοι του Ηρακλή. Οπως έγινε γνωστό, θα συγκεντρωθούν στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους (Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού) μπροστά από τα γραφεία της Αυτόνομης Θύρας 10 (ΑΘ10) και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τη ΔΕΘ.

Πηγή: agelioforos.gr

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου