Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Κυριακής

Συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι σήμερα στις 17:00
 

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης και θέλοντας να αποτραπεί μια ενδεχόμενη ενδοκυβερνητική κρίση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε το «πράσινο φως» νωρίς το βράδυ της Πέμπτης να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής, αν και αρχικά δεν υπήρχε σχετικός προγραμματισμός και ήταν πιο πιθανή η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο κ. Σαμαράς, που έδωσε σαφείς οδηγίες στους συνεργάτες του να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή για τα όσα επισημαίνονταν στο non paper του ΠΑΣΟΚ, θα έχει εκτενή συζήτηση με τους δυο κυβερνητικούς εταίρους, τους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

Η συνάντηση θα γίνει την παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας, που είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας, ενώ την προσεχή Τρίτη υπάρχει και το ταξίδι του κ. Σαμαρά στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον ισχυρό άνδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Πέμπτης, επικοινώνησε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ενημέρωσε για την πρόθεση του κ. Σαμαρά να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Κυριακής.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Μεγάρου Μαξίμου, τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, καθώς σήμερα ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ προετοιμάζεται για την επίσκεψή του, το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου και θα κάνει ένα σύντομο χαιρετισμό.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεώρησαν πιο σωστό να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα, ώστε να έχουν και μια πιο σαφή εικόνα για τη στάση της τρόικας, τους εκπροσώπους της οποίας θα συναντήσει το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 


Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου