Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Λαγκάρντ: Σημαντικά βήματα για την σταθερότητα στην ευρωζώνη οι αποφάσεις της ΕΚΤ


Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτισε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα για τη διάσωση του ευρώ παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Χαιρετίζουμε θερμά το νέο πλαίσιο παρέμβασης της ΕΚΤ», ανέφερε σε δήλωσή της για τις Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές (ΟΜΤ) στις αγορές κρατικών ομολόγων χωρών που δέχονται υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά ταμεία βοήθειας (ΕΤΧΣ και ΕΜΣ), σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά προγράμματα προσαρμογής τους και την εφαρμογή των σχετικών διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η «αποφασιστική εφαρμογή» του νέου προγράμματος παρέμβασης θα βοηθήσει στη διόρθωση της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, καθώς και στην υποστήριξη των προσπαθειών των χωρών μελών να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση με λογικό κόστος και για σταθερή μακροοικονομική προσαρμογή.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι βλέπει τη δράση της ΕΚΤ ως ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. 


Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου