Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι στο Μαξίμου


Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υποδέχθηκε στις 17.00 ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της «επίσκεψης αστραπής» του Χερμάν βαν Ρομπάι.

Η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της στήριξης που δείχνουν στη χώρα κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες το τελευταίο διάστημα, καθώς η Αθήνα ετοιμάζεται να λάβει ένα ακόμη σκληρό πακέτο μέτρων στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής κι ενώ κλιμακώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις.

Κοινός παρονομαστής των Ευρωπαίων αξιωματούχων που συναντήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με τον πρωθυπουργού -όπως του κ. Γιούνκερ και του κ. Μπαρόζο από την Αθήνα και της κας. Μέρκελ και του κ. Ολάντ- ήταν δηλώσεις στήριξης στην Ελλάδα, αναγνώρισης των προσπαθειών και διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να εκδιωχθεί, αρκεί να κάνει αυτό που είναι απαραίτητο, δηλαδή να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι η χώρα θα κάνει αυτό που πρέπει και πως η τρικομματική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τις περικοπές δημοσίων δαπανών, τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ δεν παραλείπει να επισημαίνει την πολιτικό και γεωπολιτικό ρόλο της χώρας στην ΕΕ.


Πηγή: tovima.gr

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου