Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Στα όρια οι αντοχές των Ελλήνων


«Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν φτάσει στα όρια τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο. Και αυτό σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας το ταχύτερο δυνατό» είπε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός. 


Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι συζήτησε με τον Χ.Β.Ρομπάι τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας. «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τον ενημέρωσα για τις μεγάλες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες που κάνουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας μας και να φανούμε συνεπής στις υποχρεώσεις μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι μίλησε για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, την ανεργία αλλά και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.


Από την πλευρά του ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι είπε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται μέσα στο ευρώ. Όσο η Ελλάδα είναι δεσμευμένη στο ευρώ οι εταίροι της θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες της». Ο πρόεδρος της Ε.Ε. ζήτησε να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και η δημοσιονομική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο του προγράμματος της τρόικας.


Παράλληλα μίλησε για την αναγκαιότητα να υπάρξει «κοινωνική δικαιοσύνη» αναφορικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται. «Θα πρέπει αυτοί που έχουν τα περισσότερα να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Είμαι πεπεισμένος ότι με την πάροδο του χρόνου το πρόγραμμα αυτό θα αποδώσει την αναθέρμανση της οικονομίας», σημείωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι. 


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου