Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι


Μία ημέρα απομένει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο με επάρκεια σε υλικοτεχνική υποδομή και διδακτικό προσωπικό. Τα νέα οικονομικά μέτρα όμως έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και ήδη έχουν εξαγγελθεί οι πρώτες κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Οι πανεπιστημιακοί απεργούν σήμερα (10/09) και αύριο (11/09)
  • Οι καθηγητές των ΤΕΙ απέχουν από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 10 μέχρι και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
  • Οι δάσκαλοι έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την επομένη του αγιασμού, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου
  • 24ωρη απεργία μεθαύριο Τετάρτη (12/09) έχουν προγραμματίσει και οι καθηγητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων
  • Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης έχουν προγραμματίσει 3ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.
Οι μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, θα αγγίξουν μεσοσταθμικά το 17,5% με τους διδάσκοντες που αμείβονται με ποσό άνω των 2.500 ευρώ μηνιαίως να αναμένουν μείωση που θα φτάσει το 30%. Την ίδια ώρα, στελέχη του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι έχουν διασφαλιστεί κονδύλια για συνολικά 16 χιλιάδες αναπληρωτές και από αυτή τη δεξαμενή θα καλυφθούν τα επιπλέον κενά που ενδέχεται να προκύψουν με το πρώτο κουδούνι. Ωστόσο, τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία, όσο και η ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, για τα οποία θα δώσουν, όπως λένε, συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (11/09).

Εν τω μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας θα έχει σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου