Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού στις εκδηλώσεις "Παρά θιν' αλός"


Με αφιέρωμα στην ιστορία του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Παρά θιν' αλός" του δήμου Καλαμαριάς.

Στις 9 το βράδυ, στο δασάκι του Κόδρα, οι λάτρεις του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία ν' ακούσουν τα σημαντικότερα τραγούδια που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του θεσμού, ενώ θα υπάρχουν κι αναφορές στην πορεία του με κείμενα και προβολή ντοκουμέντων.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού ξεκίνησε ως διαγωνισμός ελαφρού τραγουδιού το 1959 υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και οι τρεις πρώτες διοργανώσεις του διεξήχθησαν στην Αθήνα. Το 1962 μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου πλέον διεξάγεται με τη συνδιοργάνωση του Ε.Ι.Ρ. (μετέπειτα Ε.Ρ.Τ.) και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ η αρίθμησή του ξεκινά εκ νέου από το 1962. Η πορεία του διακόπηκε το 1997 έπειτα από 36 συνεχείς διοργανώσεις, ενώ ανασυστάθηκε το 2005. Ωστόσο, το 2009 σταμάτησε να διεξάγεται. Ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του με το Φεστιβάλ ήταν αυτό του Άλκη Στέα, που παρουσίασε συνολικά 20 διοργανώσεις.

Στο αποψινό αφιέρωμα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Νικολούδης, Κώστας Πρατσινάκης, Κατερίνα Σιάπαντα και Ανθή Τατσιούλη, σε ενορχήστρωση του Κώστα Ματσίγκου. Την επιμέλεια- παρουσίαση του προγράμματος έχει ο Γιάννης Τσολακίδης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι πέντε ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου