Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί αγώνες 2012: Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών


Ένα ακόμα μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Ανθή Καραγιάννη, η οποία πήρε την τρίτη θέση στον τελικό του μήκους γυναικών. Η Ελληνίδα αθλήτρια… πέταξε στα 15.16 μ στην τρίτη της προσπάθεια, ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά μετά το 2008.


Την 3η θέση του τελικού στα 50μ. ελεύθερο της κατηγορίας S2 κατέκτησε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης .Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε έτσι το τρίτο του μετάλλιο, μετά το ασημένιο στα 50μ. ύπτιο και το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο, κάνοντας θραύση στο Λονδίνο. Ο Μακροδημήτρης τερμάτισε με σχετική ευκολία στη τρίτη θέση της κούρσας των 50μ. ελεύθερο.

Ο Στράτος Νικολαίδης με εξαιρετική εμφάνιση κατέρριψε διαδοχικά τα ατομικά του ρεκόρ, καθώς στη δεύτερη μόλις ρίψη του είχε 13,89, ενώ στη συνέχεια έριξε 14,29, με την τελευταία του βολή, η οποία ήταν και αυτή που του έδωσε την τέταρτη θέση, να φθάνει στα 14,51.

Την πέμπτη θέση στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατέλαβε η Σεμιχά Ριζαόγλου.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε πολύ καλή παρουσία και τερμάτισε την απόσταση σε 1:08.56.

Την πέμπτη θέση στο μικτό ατομικό της κατηγορίας BC3 στο μπότσια των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατέλαβε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής και «χρυσός» Παραολυμπιονίκης στο μικρό ατομικό της ίδιας κατηγορίας, αν και ήρθε ισόπαλος με τον Βέλγο, Κίρστεν ντε Λάντερ 3-3 στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6, ήταν αυτός που τελικά πήρε την πέμπτη θέση.

Την όγδοη θέση στον τελικό των 200μ. της κατηγορίας Τ13 πήρε ο Γιάννης Πρώτος.Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε την απόσταση σε χρόνο 22.97.

Την όγδοη θέση του τελικού του μήκους στην κατηγορία F11/12 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατέλαβε η Παρασκευή Καντζά.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με άλμα στα 3.97, έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, συγκεντρώνοντας 740 βαθμούς, οι οποίοι της έδωσαν την 8η θέση.

Εκτός τελικού των 50μ. πεταλούδα (κατηγορία S5) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έμεινε ο Αντώνης Τσαπατάκης.Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος, με χρόνο 44.47, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό.

Πηγή: Onsports.gr


Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου