Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Α. Σαμαράς: Συνεχείς συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο για να «κλείσουν» τα μέτρα

Σε ανοιχτή γραμμή με το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται διαρκώς ο πρωθυπουργός προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων, το οποίο θα παρουσιαστεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη.


Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστο Σταϊκούρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να καταλήξουν στα 2 δισ. ευρώ που απομένουν από τα 11,5 δισ. ευρώ και τα οποία θα αφορούν κυρίως την περικοπή λειτουργικών δαπανών. Επίσης και σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και το θέμα των εσόδων καθώς και από εκεί θα πρέπει να προέλθουν 2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται να το πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την αλλαγή του συστήματος της φορολογίας τους. «Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια πρέπει να τελειώνουμε, χάνουμε διαρκώς χρόνο», σημείωσε κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο Real.gr.

Στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών εκτός από την επικύρωση του πακέτου των μέτρων θα συζητηθεί και με ποιον τρόπο θα ψηφιστούν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προτείνει να ψηφιστούν «μια και έξω» όπως είχε πει σε πρόσφατη δήλωση του κάτι με το οποίο δεν διαφωνεί ο πρωθυπουργός ο οποίος αφήνει ανοιχτό το παράθυρο να ψηφιστούν σε δύο συνεδριάσεις προκειμένου να σταματήσουν οι αντιδράσεις βουλευτών που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ.

Εκείνο που επιθυμεί ο κ. Σαμαράς είναι η σύσκεψη με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να είναι η τελευταία όσον αφορά το πακέτο των μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Για τον Αντώνη Σαμαρά η επόμενη δόση των 31 δισ. ευρώ αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα το «στοίχημα» που έχει βάλει η κυβέρνηση είναι μεγάλο, καθώς με την ρήτρα που θα μπει δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι κάτι που δεν είναι δύσκολο να συμβεί καθώς τα υψηλά ποσοστά της ύφεσης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην συγκέντρωση των εσόδων.

Πηγή: realnews.gr

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου