Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο στη Θεσσαλονίκη

Δυο απεργιακές συγκεντρώσεις –και εν συνεχεία πορείες– θα πραγματοποιηθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στις 10.30 αύριο το πρωί, το Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η 'Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το κτίριο του ΕΚΘ. Στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, οι πρόεδροι τους Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης (ΕΚΘ) και Πέτρος Κετικίδης (ΕΔΟΘ), τόνισαν ότι οι εργαζόμενοι στη χώρα βιώνουν ένα «κοινωνικό κραχ» με επακόλουθο να βρίσκονται σε απόγνωση. Για αυτό το λόγο, όπως επισήμαναν, θα βγουν αύριο στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που έρχονται, τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που ήδη εφαρμόζονται.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης σημείωσε ότι η ανεργία στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε το 34%, και υπογράμμισε ότι περίπου 20.000 πολίτες βρίσκουν φαγητό μόνο σε συσσίτια ή από βοήθεια γειτόνων. Επίσης, το 10% του πληθυσμού δεν έχει καθόλου εισόδημα. Ο ίδιος καταφέρθηκε, ακόμα εναντίον του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σημειώνοντας ότι απλώς παρακολουθεί τη «μαύρη» εργασία, που συνεχώς αυξάνεται.

Από την πλευρά του ο κ. Κετικίδης διευκρίνισε ότι τρία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις σχετικά με αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και περικοπές στο εφάπαξ.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου