Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους δήμους


Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Θεσσαλονίκης.

Διαμαρτυρήθηκαν για τις επιπτώσεις των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου, αλλά και για τις περικοπές στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα αρκετοί δήμοι να απειλούνται με «λουκέτο». Στο μεταξύ, από την προηγούμενη Τετάρτη τελεί υπό κατάληψη από εργαζόμενους ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ενώ από το πρωί κατάληψη πραγματοποιείται στο δήμο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Για αύριο από τις 9 έως τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κοινότητα της Περαίας με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να αντιδρούν στη δημοπρασία για παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη που προωθεί ο δήμος Θερμαϊκού. Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Εξάλλου, η ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοίνωση της αναφέρεται στην απόρριψη από το Ελεκτικό Συνέδριο του διαγωνισμού του δήμου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση σε ιδιώτες του έργου επισκευής και συντήρησης των απορριμματοφόρων και των λοιπών μηχανημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας.

«Πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν να ‘ανοίξει’ το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, αδιαφορώντας για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου