Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Για τρεις ώρες συζήτησαν οι πολίτες με τον δήμαρχο στο Πανόραμα

Στο Πανόραμα έκανε χτες την προτελευταία στάση η πρωτοβουλία ανοιχτών συζητήσεων του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τους πολίτες του δήμου, που φέρει τον τίτλο «Συζητώ με το δήμαρχό μου». Η συζήτηση έγινε το πρωί στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδη του δημαρχείου και διήρκεσε τρεις ώρες.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη εξέθεσε προς τους δημότες τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν όλοι οι ΟΤΑ της χώρας, κάτι που -όπως ανέφερε- αποτυπώνεται χαρακτηριστικά και στα κονδύλια του δήμου για το τεχνικό πρόγραμμα. Το 2010 ήταν 1,2 εκατομμύρια και για τους τρεις πρώην δήμους, ενώ το 2011 έφτασαν μόλις τις 193.000. 


Παρόλα αυτά μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του Πανοράματος, που παλιά τίθεντο στις συζητήσεις διαλόγου έχουν πια επιλυθεί. Έργα ιστορικά για το Πανόραμα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, όπως η υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, το αποχετευτικό δίκτυο, η αποπεράτωση του πολιτιστικού κέντρου-δημαρχείου, η ολοκλήρωση του δημοτικού κολυμβητηρίου και οι ασφαλτοστρώσεις σε όλους τους δρόμους εντός και εκτός σχεδίου έχουν ολοκληρωθεί και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών στο Πανόραμα.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος ενημέρωσε τους δημότες και για τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες καθημερινότητας του δήμου λόγω της σημαντικής μείωσης στο προσωπικό και των περικοπών των κονδυλίων, ενώ ζήτησε την κατανόηση αλλά και τη συμπαράσταση του κόσμου, έτσι ώστε με τη βοήθεια όλων οι δημοτικές υπηρεσίες να γίνουν όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας του δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου. Το πρόγραμμα των συναντήσεων του δημάρχου με τους πολίτες ολοκληρώθηκε χθες στις 7 το απόγευμα στον Χορτιάτη (αίθουσα «Καθηγητή Ιωάννη Μανωλεδάκη»).


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου