Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Νέοι έλεγχοι του δήμου για τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο


Νέα αιφνιδιαστική επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε καφέ και μπαρ πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, συνεπικουρούμενοι από συνεργείο της Καθαριότητας και σε συνεργασία με τη δημοτική Αστυνομία, χωρισμένοι σε τέσσερα κλιμάκια διενήργησαν ελέγχους στις οδούς Βογατσικού, Κούσκουρα, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Παύλου Μελά, Μητροπόλεως και Μητροπολίτου Ιωσήφ.

Την επιχείρηση που έγινε με σκοπό τον αιφνιδιασμό των παραβατών, με άκρα μυστικότητα και σε ώρα αιχμής της κίνησης των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις και έγιναν κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε δύο καταστήματα στα οποία είχαν επιβληθεί επανειλημμένα πρόστιμα για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και σε άλλα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στα οποία διαπιστώθηκαν ανάλογες παραβάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν ημέρα και νύχτα σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στα σημεία που παρουσιάζονται έντονα προβλήματα από την αυθαίρετη κατάληψη και κατάχρηση του κοινόχρηστου χώρου.

Συγκεκριμένα σημείωσαν ότι δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα του δικαιώματος στην κοινή χρήση των χώρων από τους πεζούς –ιδιαίτερα στα ΑμεΑ, άτομα της τρίτης ηλικίας, σε εγκύους, σε γονείς με βρεφικά καρότσια κλπ- και προειδοποίησαν για άλλη μια φορά ότι για όσους δεν συμμορφωθούν ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους της πόλης.


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου