Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εθνική Ελλάδος: Εύκολη νίκη με σούπερ Νίνη!


Το «2 στα 2» έκανε η Εθνική μας ομάδα επικρατώντας άνετα με 2-0 της Λιθουανίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με σκόρερ τους Νίνη και Μήτρογλου. Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς με τους Λεττονούς, χρησιμοποιώντας τον Νίνη αντί του Μήτρογλου.


Έτσι, μπροστά από τον Καρνέζη, στο 4-4-1-1 του Πορτογάλου ήταν οι Τοροσίδης δεξιά, ο Σπυρόπουλος αριστερά και κεντρικό δίδυμο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον Παπασταθόπουλο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ο Κατσουράνης με τον Τζιώλη στον άξονα και ο Μανιάτης με τον Φορτούνη στις πτέρυγες. Ο Νίνης λειτουργούσε ως επιτελικός χαφ πίσω από τον προωθημένο Γκέκα.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλλευτο για την Ελλάδα, η οποία είχε 68% κατοχή,όμως ήταν ανούσια ανά διαστήματα. Ωστόσο έφτασε κοντά στο γκολ παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο σε μερικές περιπτώσεις. Ο Φάνης Γκέκας ήταν σε κακή μέρα και αστόχησε σε δύο προσπάθειες με κεφαλιά (5', 23'). Στο 27' ο Νίνης έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καρτσεμάρσκας. Στη συνέχεια επειδή δεν μπορούσαν οι παίκτες να βρουν χώρους αρκέστηκαν σε μακρινά σουτ με Μανιάτη και Κατσουράνη (33',45'). Στο 41' ο Φορτούνης απείλησε εκ νέου με μακρινό σουτ, όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Λιθουανό τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος αντικατέστησε τον τραυματία Μανιάτη και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου. Η είσοδος του νεαρού φορ και η αλλαγή συστήματος σε 4-4-2 με τη μετατόπιση του Νίνη δεξιά βελτίωσε την εικόνα της Εθνικής.

Στο 48' έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη ο νεοεισελθόντας Μήτρογλου έπιασε την σκαστή κεφαλιά, όμως και πάλι απέκρουσε ο Καρτσεμάρσκας. Στο 55' ο Σπυρόπουλος σέντραρε για τον Μήτρογλου ο οποίος αυτή τη φορά νικήθηκε από το δοκάρι σε νέα κεφαλιά! Η φάση όμως συνεχίστηκε και ο Νίνης με εξαιρετική κίνηση πέρασε τον αντίπαλό του και άνοιξε το σκορ με διαγώνιο δεξί σουτ.

Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίεζε και για δεύτερο γκολ το οποίο τελικά ήρθε με την πολύ όμορφη συνεργασία Νίνη-Μήτρογλου σε μια φάση που έκρυψαν τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον φορ του Ολυμπιακού ο οποίος πλάσαρε ιδανικά και αξιοποίησε την ασίστ του Νίνη. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι διεθνείς, αφού γνώρισαν την αποθέωση από 15.000 φιλάθλους κράτησαν με άνεση το 2-0 και πήραν το δεύτερο τρίποντο ενόψει Μουντιάλ.


Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις: http://lpyrgos-sports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου