Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Θεσσαλονίκης φιλέματα» για άπορες οικογένειες


Συνολικά 15 οικογένειες σιτίζονται καθημερινά από το δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος με τίτλο «Θεσσαλονίκης φιλέματα», στο οποίο συμμετέχουν 30 εστιατόρια της πόλης.

Η δράση, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, λειτουργεί προς το παρόν πιλοτικά. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σε πρώτη φάση 15 οικογένειες της Τριανδρίας (συνολικά 58 άτομα), οι οποίες εξασφαλίζουν με αυτόν τον τρόπο την καθημερινή διατροφή τους από 30 επιχειρήσεις εστίασης της πόλης, οι οποίες έχουν αναλάβει την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων (μία ημέρα το μήνα η καθεμία).

Το γεύμα διανέμεται κατά τις μεσημβρινές ώρες με τη βοήθεια εθελοντριών. «To πρόγραμμα γεννήθηκε από τη συνεργασία με την αντιδήμαρχο Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, και με την υπεύθυνη εθελοντισμού του φορέα ''Θεσσαλονίκη 2012'', Μίνα Βέλλου», εξηγεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα και προσθέτει: «Η ανταπόκριση ήταν σημαντική και προέκυψε ένα ωρολόγιο πρόγραμμα 30 ημερών, όπου καθεμία από τις 30 επιχειρήσεις εστίασης που συμμετέχει μαγειρεύει διαδοχικά για τους συνανθρώπους μας».


Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου