Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Credit Agricole: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την Εμπορική


Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας συνεχίζονται, ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση της μητρικής Credit Agricole, κατά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου, προσθέτοντας ότι δεν έχει εισέλθει ακόμα σε προχωρημένες συνομιλίες με κάποια εκ των ενδιαφερόμενων τραπεζών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το ΔΣ της Credit Agricole έχει αναγνωρίσει τις δεσμευτικές προσφορές που έλαβε στις 8 Αυγούστου για την εξαγορά της ελληνικής θυγατρικής, Εμπορική. Δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για την έναρξη σε πιο προχωρημένες συζητήσεις αναφορικά με οποιαδήποτε απ' αυτές τις προτάσεις λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΤΑΙΠΕΔ και την Κομισιόν ή για τους όρους και προϋποθέσεις στις οποίες θα υπόκειται η συναλλαγή».

Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 67% στα 111 εκατ. ευρώ, λόγω της επιβάρυνσης από το μερίδιο που κατέχει στην ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo, ενώ τα αποτελέσματά της επιβαρύνθηκαν για ακόμα μια φορά και από την Εμπορική (απομειώσεις ύψους 370 εκατ. ευρώ).

Μιλώντας σε αναλυτές στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ζαν-Πολ Σιφλέ, είπε πως ο γαλλικός όμιλος ελπίζει ότι η πώληση της ελληνικής θυγατρικής θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ εκτίμησε ότι θα ήταν δυνατόν η γαλλική τράπεζα να παραμείνει στο νέο, ελληνικό τραπεζικό σχήμα με ποσοστό περί το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

«Ο χρόνος που απομένει μπορεί να είναι θέμα εβδομάδων», σημείωσε.

Κατά την ίδια συνομιλία με τους δημοσιογράφους, ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας Μπερνάρ Ντελπί επιβεβαίωσε ότι η Credit Agricole εξετάζει τρεις προσφορές, χωρίς να κατονομάσει τους υποψήφιους αγοραστές. 

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου