Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Μαγνησία, Φλώρινα και Κοζάνη

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης


Μάχη με τις φλόγες σε διάφορες περιοχές της χώρας δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετά πύρινα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο όρος Όθρυς στη Στυλίδα Φθιώτιδας. Επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ της Δευτέρας δασική πυρκαγιά στις Πινακάτες του νοτίου Πηλίου. Η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Αργυρέικα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ο οικισμός. Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες των επίγειων μέσων πυρόσβεσης στο Σκοπό Φλώρινας. Η φωτιά εισήλθε στο ελληνικό έδαφος από τη γειτονική ΠΓΔΜ, κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις. Στην περιοχή βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 15 άτομα και τέσσερις εθελοντές.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι φωτιά στην Εράτυρα Κοζάνης που καίει θαμνώδεις εκτάσεις, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στο Φελί και στο Δασύλλιο Γρεβενών που έκαψαν δασικές εκτάσεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί. Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη φωτιά που έκαψε σπίτια και αποθήκες στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου