Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Στους πολίτες ο δημόσιος χώρος στην οδό Μαρία Κάλλας

Εκτεταμένη αυτοψία του δήμου σε καταστήματα της οδού
 

Εκτεταμένη αυτοψία στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της οδού Μαρίας Κάλλας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο των αρμόδιων διευθύνσεων του δήμου Θεσσαλονίκης. Παρόντες ήταν οι καταστηματάρχες καθώς και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τα ειδικά συνεργεία του δήμου υπέδειξαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων τις αυθαίρετες κατασκευές που πρέπει να απομακρυνθούν προκειμένου να αποδοθεί στους δημότες ο κοινόχρηστος χώρος που καταλείφθηκε αυθαίρετα.

«Η δημοτική Αρχή επιδιώκει και επιζητά να υπάρχει ομαλή συμβίωση των υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής που προσφέρουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την κατοικία, τον αθλητισμό και τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καταπατούνται οι χώροι πρασίνου, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες που είναι κοινόχρηστοι χώροι και πρέπει να είναι ελεύθεροι για χρήση από τους δημότες», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.


Επιπλέον, ανέφερε ότι στην περιοχή της οδού Μαρίας Κάλλας «οι δημόσιοι χώροι έχουν καταπατηθεί σε μεγάλο βαθμό και έκταση, με κύρια ευθύνη των ιδιοκτητών των ακινήτων, αλλά και των καταστηματαρχών με την πρωτοφανή και απαράδεκτη για αδικαιολόγητη ανοχή των υπεύθυνων αρχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια εκθέσεις της Πολεοδομίας που πιστοποιούν τις αυθαιρεσίες και επέβαλλαν πρόστιμα τα οποία ουδέποτε εισπράχθηκαν».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «Η παρούσα δημοτική Αρχή έκανε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξυγίανση της περιοχής, την ανάκτηση του δημόσιου χώρου και την απόδοση του στους πολίτες. Μετά από αίτημα των καταστηματαρχών το οποίο η δημοτική Αρχή επιδεικνύοντας πνεύμα συναίνεσης απεδέχθη μετατοπίστηκε για λίγες ημέρες η προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου επιχείρηση απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ίδιους να τις απομακρύνουν».

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη: http://lpyrgos-thessaloniki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου