Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τουρκία: «Ναι» σε στρατιωτικές επιχειρήσεις από την Άγκυρα

«Συγγνώμη» από τη Δαμασκό



Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπεί στον τουρκικό στρατό να πραγματοποιήσει, «αν είναι απαραίτητο», επιχειρήσεις στη Συρία, την επομένη του σοβαρού μεθοριακού επεισοδίου που κόστισε τη ζωή σε πέντε Τούρκους αμάχους και προκάλεσε την απάντηση της Άγκυρας, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την έγκριση από τη βουλή, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι είπε πως η Άγκυρα ασκεί το δικαίωμά της να προβεί σε αντίποινα και ότι η απόφαση της εθνοσυνέλευσης δεν σημαίνει ότι εγκρίθηκε μια «πρόταση (για την κήρυξη) πολέμου» στη Συρία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε πως η Συρία ζήτησε συγγνώμη μέσω του ΟΗΕ στην Τουρκία για τη ρίψη του όλμου και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν. «Η συριακή πλευρά παραδέχτηκε αυτό που έκανε και ζήτησε συγγνώμη. Αυτοί (οι Σύροι αξιωματούχοι) διαβεβαιώνουν ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν. Αυτό είναι καλό. Ο ΟΗΕ μεσολάβησε και μίλησε στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας», σημείωσε ο Αταλάι.


Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου