Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συμπλοκές έπειτα από εισβολή διαδηλωτών στο Πεντάγωνο


Ένταση επικρατεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου εργαζόμενοι από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά παραβίασαν την πύλη ξηλώνοντας τα ρολά, μπήκαν στον… αύλειο χώρο του Πενταγώνου φτάνοντας μέχρι το Γενικό Επιτελείο όπου πραγματοποιούν κατάληψη στα σκαλιά του.

Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με εργαζομένους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών οι οποίοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο ενώ τρεις ακόμη προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στην κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται εντός του προαυλείου χώρου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιπροσωπεία των εργαζομένων, που διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών, θέλησε να συναντηθεί με τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο ο οποίος ωστόσο βρίσκεται σε γιορτή στο θωρηκτό «Αβέρωφ». Μια ομάδα της στρατονομίας που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο αποχώρησε όταν είδαν να εισβάλλουν οι διαδηλωτές, ενώ επεισοδιακή ήταν η κατάσταση με τους υπόλοιπους που παρέμεναν στην είσοδο. Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μεταξύ του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου και των διαδηλωτών. Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Άμυνας ήταν τον Οκτώβριο του 2011 από απόστρατους αξιωματικούς.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου