Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ανοίγει ο δρόμος αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ


Εγκρίθηκαν σήμερα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ οι εισηγήσεις για τη σύμβαση προμήθειας αερίου από τη ΔΕΠΑ, καθώς και η παραίτηση από την «οψιόν» εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ που κατείχε η ΔΕΗ. Με τις αποφάσεις αυτές κλείνουν πολυετείς εκκρεμότητες και ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ / ΔΕΣΦΑ.

Η νέα σύμβαση προμήθειας αερίου εγκρίθηκε από το σύνολο (100%) των μετόχων που εκπροσωπήθηκαν στη γενική συνέλευση (Δημόσιο και ιδιώτες) ενώ με πλειοψηφία 99,994% εγκρίθηκε και το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογραφεί με τη ΔΕΠΑ για την επίλυση διαφορών που πηγάζουν από την προηγούμενη σύμβαση. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εισπράξει 94 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΠΑ σε πέντε δόσεις, ενώ η νέα σύμβαση προμήθειας αερίου προβλέπει ποσότητες ύψους 1,08 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου για το 2012, οι οποίες αυξάνονται σταδιακά μέχρι και το 2016 έως τα 1,54 δισ. κυβικά μέτρα ενώ μειώνονται από το 2017.

Με πλειοψηφία 99,989% εγκρίθηκε και το συμφωνητικό με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραίτηση της ΔΕΗ από το δικαίωμα εξαγοράς του 30% της ΔΕΠΑ. Η αποζημίωση που θα εισπράξει η ΔΕΗ προκειμένου να παραιτηθεί συμφωνήθηκε στα 32,9 εκατ. ευρώ.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου