Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής ομάδας για ναρκωτικά


Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί δύο αλλοδαποί ηλικίας 29 και 39 ετών και ένας 46χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του νόμου «Περί Ναρκωτικών». Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα ακατέργαστης κάνναβης από την Λάρισα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες εντοπίστηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι παραπάνω συλληφθέντες. Σε ένα από τα οχήματα επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί ενώ στο έτερο όχημα επέβαινε ο 46χρονος, ενεργώντας ως προπομπός για την επιτήρηση του δρομολογίου. Σε παράπλευρη οδό της Ευκαρπίας, οι ανωτέρω δράστες στάθμευσαν τα προαναφερόμενα οχήματα όπου και εναπόθεσαν - απέκρυψαν επιμελώς σε εγκαταλειμμένο κτίσμα έναν σάκο, ο οποίος περιείχε τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους τριών κιλών και ενενήντα πέντε γραμμαρίων.

Αργότερα και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, συνελήφθη ο 29χρονος στην περιοχή της Ευκαρπίας τη στιγμή που προέβαινε σε πώληση της παραπάνω ποσότητας σε άτομο το οποίο αναζητείται, ενώ οι έτεροι δύο συνεργοί συνελήφθησαν στα διόδια των Μαλγάρων, όπου ανέμεναν τον 29χρονο.

Η προαναφερθείσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τα δύο οχήματα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου