Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν παρκάρισμα στο κέντρο

Αρχίζει από την ερχόμενη Τρίτη 30 Οκτωβρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων στην α' δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του Σήματος Κατοίκου στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου της πόλης για το 2013, στο πλαίσιο του μέτρου της ελεύθερης στάθμευσης. Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ιων. Δραγούμη - λεωφ. Νίκης - Νικ. Γερμανού - Αγγελάκη - Εγνατία (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή σήματος κατοίκου Θ1, ενώ η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθν. Αμύνης - Αγ. Δημητρίου (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) - Ι. Δραγούμη - Εγνατία (μονοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή Σήματος Κατοίκου Θ2.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι οι οποίοι έχουν μόνιμη κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη) στις περιοχές αυτές μπορούν να υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση, προκειμένου να τους παραχωρηθεί Σήμα Μόνιμου Κατοίκου στα γραφεία της α' δημοτικής κοινότητας (οδός Παύλου Μελά 40, τηλ. 2310/268.782), από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.

Η διαδικασία των αιτήσεων θα επαναληφθεί από Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 έως και την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, εκτός Δευτέρας.

Ανανέωση της κάρτας μόνιμου κατοίκου θα γίνει μόνο για τους κατόχους σήματος 2012. Οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν αμέσως το σήμα, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου, εφόσον τα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν είναι πλήρη και σε φωτοτυπίες.

Για ανανέωση

Για τους μόνιμους κατοίκους που είναι ιδιοκτήτες του ακινήτου όπου μένουν και θέλουν να ανανεώσουν το σήμα κατοίκου για το 2013 απαιτείται υπεύθυνη δήλωση Ε1 τελευταίου έτους με τη σφραγίδα της εφορίας ή μέσω Ιντερνετ, πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος (να υπάρχει κατανάλωση που να αποδεικνύει ότι είναι μόνιμη κατοικία), άδεια κυκλοφορίας επιβατικού ΙΧ με ελληνικές πινακίδες, δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ, leasing αυτοκινήτου στο όνομα του ενδιαφερομένου ή σε προστατευόμενο μέλος, φάκελος με λάστιχο. Ολα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι φωτοτυπίες.

Για τους ενοικιαστές μόνιμους κατοίκους που θέλουν να ανανεώσουν το Σήμα Κατοίκου για το 2013 απαιτούνται όλα τα παραπάνω, καθώς και ένα μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από τη ΔΟΥ, σε ισχύ (σε περίπτωση που έληξε, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη με γνήσιο της υπογραφής).

Απόκτηση σήματος για πρώτη φορά

Οσοι ιδιοκτήτες ακινήτων στο κέντρο θέλουν να αποκτήσουν το Σήμα Κατοίκου για πρώτη φορά απαιτείται να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά σε φωτοτυπίες: αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, ταυτότητα, εκκαθαριστικό τελευταίου έτους, Ε1 τελευταίου έτους με τη σφραγίδα της εφορίας ή μέσω Ιντερνετ, Ε2 τελευταίου έτους, αν υπάρχουν και άλλα ακίνητα στο δηλούμενο οικοδομικό τετράγωνο, Ε9 ή ΕΤΑΚ του έτους που είναι δηλωμένο το ακίνητο, πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος (να υπάρχει κατανάλωση που να αποδεικνύει ότι είναι μόνιμη κατοικία), άδεια κυκλοφορίας επιβατικού ΙΧ με ελληνικές πινακίδες, δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ, υ/δ παραχώρησης αυτοκινήτου μόνο σε προστατευόμενο μέλος, εφόσον συνοικεί στο ίδιο διαμέρισμα ή κατοικεί στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, leasing αυτοκινήτου στο όνομα του ενδιαφερομένου ή σε προστατευόμενο μέλος, σε περίπτωση πρόσφατης μετακόμισης στο κέντρο μεταβολή στοιχείων από την εφορία, φάκελο με λάστιχο.

Οσοι νοικιάζουν στο κέντρο και θέλουν να αποκτήσουν το Σήμα Κατοίκου για πρώτη φορά απαιτείται να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά σε φωτοτυπίες: αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, ταυτότητα, εκκαθαριστικό τελευταίου έτους, Ε1 τελευταίου έτους με τη σφραγίδα της εφορίας ή μέσω Ιντερνετ, μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ με σφραγίδα εφορίας, πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος (να υπάρχει κατανάλωση που να αποδεικνύει ότι είναι μόνιμη κατοικία), άδεια κυκλοφορίας επιβατικού ΙΧ με ελληνικές πινακίδες, δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ, υ/δ παραχώρησης αυτοκινήτου μόνο σε προστατευόμενο μέλος, εφόσον συνοικεί στο ίδιο διαμέρισμα ή κατοικεί στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, leasing αυτοκινήτου στο όνομα του ενδιαφερομένου ή σε προστατευόμενο μέλος, σε περίπτωση πρόσφατης μετακόμισης στο κέντρο μεταβολή στοιχείων από την εφορία, φάκελο με λάστιχο.

Πηγή: Agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου