Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: «Τα Ελληνικά Τέρατα» στο Μακεδονικό Μουσείο


Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα πραγματοποιηθεί η έκθεση γλυπτών «Τα Ελληνικά Τέρατα» (The Greek Monsters). Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον άξονα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για ένα δημιουργικό γεγονός ανάπτυξης των τρισδιάστατων κατασκευών - γλυπτών, συνεχώς εξελισσόμενο, διαφορετικό από μία στατική έκθεση γλυπτών. «Tα Ελληνικά Τέρατα» βασίστηκαν στο βιβλίο «Τα Παρεξηγημένα Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας» της Αναστασίας Τεντοκάλλη και η ομάδα της Beetroot Design Group τα εμπνεύστηκε ως κατασκευές-γλυπτά, προκειμένου να τα παρουσιάσει στην τελετή βράβευσής της στο Βερολίνο κερδίζοντας το μεγαλύτερο διεθνές βραβείο «Red-dot Communication Design Award-Agency of the Year» το 2011.

Η παρουσίαση των «Ελληνικών Τεράτων» προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό, με αποτέλεσμα η ομάδα της Beetroot Design Group να δεχτεί πρόσκληση από το Μουσείο Μπενάκη για την ανάπτυξη ανάλογου γεγονότος στις εγκαταστάσεις του, το οποίο εξελίχθηκε με μεγάλη επιτυχία, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιούνται οργανωμένες παρουσιάσεις ανάλογα με το ηλικιακό group στο οποίο απευθύνονται, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις, με στόχο τα «Ελληνικά Τέρατα» να λειτουργήσουν ως δείγμα επικοινωνιακού design και ταυτόχρονα ως τα πλέον νεανικά σύμβολα ενάντια στο ρατσισμό, τον αποκλεισμό και την υπεραπλούστευση, προβάλλοντας μια ελληνική δημιουργική ταυτότητα που είναι ταυτόχρονα διεθνής και διαχρονική.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
  • Τρίτη – Πέμπτη - Σάββατο: 10.00 – 18.00 
  • Τετάρτη: 10.00 – 22:00 
  • Παρασκευή: 10.00 – 19.00 
  • Κυριακή: 11.00 – 15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου