Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Επεισοδιακή νίκη για Γιούβε, ήττες για Λάτσιο, Ρόμα!


Η Γιουβέντους κέρδισε την Κατάνια με 1-0 στο «Μασιμίνο» με τους γηπεδούχους να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Αντρέα Τζερβαζόνι. Ακυρώθηκε ως οφσάιντ κανονικό γκολ των Σικελών, αποβλήθηκε παίκτης τους ενώ το γκολ του Βιδάλ ήταν οφσάιντ.

Σ' ένα επεισοδιακό παιχνίδι με δυο αποβολές κι ένα χαμένο πέναλτι η Φιορεντίνα διατήρησε το αήττητο στο «Αρτέμιο Φράνκι» επικρατώντας με 2-0 της Λάτσιο! Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 27' με τον Φερνάντεζ, όμως ο Λιάιτς στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου έδωσε το προβάδισμα στους «βιόλα». Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Λεντέσμα στο 75' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 83' αποβλήθηκε με απ'ευθείας κόκκινη ο Ερνάνες! Η Λάτσιο έχασε πολλές ευκαιρίες, είδε ένα γκολ να της ακυρώνεται λανθασμένα και δεν της δόθηκε και πέναλτι και μοιραία τα νεύρα ήταν πολλά για τους Ρωμαίους. Ο Λούκα Τόνι στο 90' το εκμεταλλεύτηκε κι έδωσε την χαριστική βολή στους «λατσιάλι» διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Το τέταρτο διαδοχικό της διπλό μακριά από το Μιλάνο πανηγύρισε η Ιντερ, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 της Μπολόνια και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση με 21 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 27' με τον Ρανόκια και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 53' με τον Μιλίτο. Οι γηπεδούχοι έδωσαν νέα τροπή στο ματς μειώνοντας σε 1-2 στο 58' με τον Τσερούμπιν, όμως η χαρά τους κράτησε για επτά λεπτά, καθώς στο 64' ο Καμπιάσο έδωσε εκ νέου προβάδισμα δυο τερμάτων στους «νερατζούρι» που πήραν τελικά το «τρίποντο».

Τη δεύτερή της συνεχόμενη νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ουντινέζε, η οποία στο «Ολίμπικο» κατάφερε να βρεθεί από την κόλαση στον παράδεισο. Οι «τζιαλορόσι» στο πρώτο μισάωρο με τον Λαμέλα ως μεγάλο πρωταγωνιστή, έφτασαν σε ισχυρό προβάδισμα με 2-0 (22’, 24’).Από εκεί και πέρα όμως, οι «ζέβρες» έφτασαν στην τεράστια ανατροπή. Ο Ντομίτσι στο 32’ έκανε την αρχή, μειώνοντας σε 2-1. Στην επανάληψη, ανέλαβε δράση ο Ντι Νατάλε, ο οποίος στο 50’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια για να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα στο 88’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Την χαρά της νίκης γεύτηκε, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, η Μίλαν, που επικράτησε με 1-0 της Τζένοα στο Τζιουζέπε Μεάτσα, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Serie A. Αυτή ήταν μόλις η τρίτη νίκη της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, σε εννέα αγώνες στο πρωτάθλημα και δεύτερη σε πέντε αγώνες εντός έδρας!Οι ροσονέρι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Παρά τις προσπάθειες της Μίλαν, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το 0-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα της Τζένοα. Οι προσπάθειες της ομάδας του Αλέγκρι καρποφόρησαν στο 77'.Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Εμάνιουελσον, ο Αμπάτε έκανε την χαμηλή σέντρα από αριστερά, ο Ελ Σαραουί μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Φρέι και άνοιξε το σκορ για την Μίλαν.Η ομάδα της Γένοβας δεν κατάφερε να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση στα λεπτά που απέμεναν, με την Μίλαν να επικρατεί με 1-0 και να πανηγυρίζει την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα, σε εννέα αγώνες.
Ένα γκολ του Χάμσικ στο 58' ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Νάπολι επί της Κίεβο και να τη φέρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.


  Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Σιένα - Παλέρμο 0-0

Μίλαν - Τζένοα 1-0 (77' Ελ Σααραουί)

Κυριακή

Κατάνια - Γιουβέντους 0-1 (57' Βιντάλ)

Μπολόνια - Ίντερ 1-3 (58' Κερουμπίν / 27' Ρανόκια, 53' Μιλίτο, 64' Καμπιάσο)

Φιορεντίνα - Λάτσιο 2-0 (45'+1 Λιάιτς, 90' Τόνι)

Πεσκάρα - Αταλάντα 0-0

Σαμπντόρια - Κάλιαρι 0-1 (47' Ντεσένα)

Τορίνο - Πάρμα 1-3 (92' Μπάσα / 72' Σανσόνε, 73' Αμαουρί, 88' Ρόζι)

Νάπολι - Κιέβο 1-0 (58' Χάμσικ)

Ρόμα - Ουντινέζε 2-3

Η βαθμολογία

1. Γιουβέντους 25

2. Νάπολι 22

3.Ίντερ

4. Λάτσιο 18

5. Φιορεντίνα 15

6. Ρόμα 14

7. Πάρμα 12

8. Κάλιαρι 11

9. Κατάνια 11

10. Σαμπντόρια 10

11. Μίλαν 10

12. Τορίνο 9

13. Τζένοα 9

14. Ουντινέζε 9

15. Αταλάντα 9

16. Πεσκάρα 8

17. Μπολόνια 7

18. Κιέβο 7

19. Παλέρμο 7

20. Σιένα 3

*Σαμπντόρια και Τορίνο έχουν -1, Αταλαντά -2 και Σιένα -6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου