Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Η Yahoo απέλυσε διευθυντή της για «αστείο» εις βάρος του Μιτ Ρόμνι

Ακούστηκε από ανοιχτό μικρόφωνο στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών


Η Yahoo News απέλυσε σήμερα τον διευθυντή του γραφείου της στην Ουάσιγκτον, Ντέιβιντ Τσάλαϊν, 24 ώρες μετά από «αστείο» σε βάρος του Μιτ Ρόμνι που ακούστηκε να λέει από ένα μικρόφωνο το οποίο, κατά λάθος, ήταν ανοικτό.

«Λίγο νοιάζει τον Μιτ και τη γυναίκα του αν ο τυφώνας πάρει μαζί του και μερικούς Αφροαμερικανούς», είπε ο Τσάλαϊν και αυτό ακούστηκε στη ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών. «Θα το διασκέδαζαν μαζί με τους πνιγμένους μαύρους», συμπλήρωσε.

«Το αστείο του Τσάλαϊν είναι και απαράδεκτο, και ρατσιστικό και γελοίο», δήλωσε η Μάρτζι Απχορν, εκπρόσωπος του δήμου της Νέας Ορλεάνης οπού ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 έπληξε ιδιαίτερα τον μαύρο πληθυσμό της πόλης που θρήνησε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η διεύθυνση του Yahoo News ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον Μιτ Ρόμνι και την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ενώ δήλωση με ανάλογο περιεχόμενο έκανε και ο Ντέιβιντ Τσάλαϊν.

Η απόλυσή του, ωστόσο, κρίθηκε «υπερβολική». Ο Καρτις Γουίλκι, του Κέντρου Δημοσιότητας και Πολιτικής του πανεπιστημίου του Μισισίπι, δήλωσε πως «οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καμία προστασία αν πέσουν σε κάποιο παράπτωμα. Οι εργοδότες τους σπεύδουν πάντα να τα έχουν καλά με τους ισχυρούς». Και ο Στιβ Γουάρντ, διευθυντής του Κέντρου Δημοσιογραφικής Ηθικής του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, βλέπει την ενέργεια του Yahoo News σαν «μια ακόμη επίθεση εναντίον της ηλεκτρονικής και τηλεοπτικής ενημέρωσης». Και προσθέτει. «Αν ο Τσάλαιν δημοσίευε αυτά που του ξέφυγαν δεν επρόκειτο να απολυθεί. Αλλά δυστυχώς η απροσεξία του, το ανοικτό μικρόφωνο, είχε ακροατήριο».

Πηγή: tovima.gr


Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου