Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αντιπαράθεση Στουρνάρα - Λαφαζάνη στη Βουλή


Με διαβεβαιώσεις περί αλλαγής του κλίματος στην Ευρώπη απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην σκληρή κριτική του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεών του με τους Μέρκελ και Ολάντ.

Η ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, δεν απαντήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων», αλλά από τον υπουργό Οικονομικών - κάτι που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτη του τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με κατηγορίες περί συστηματικής φυγομαχίας του πρωθυπουργού.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανεύρεση κρίσιμων πόρων για την οικονομία. «Έτσι μόνον θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο. Αναζητούμε πακέτο 11,7 δισ. ευρώ που θα κατανέμει τα βάρη ακριβοδίκαια από αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ, αλλαγές σε υγεία, παιδεία και άμυνα, για να επαναφέρουμε την οικονομία σε βιώσιμη τροχιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από πλευράς του, αμφισβήτησε τα περί «αλλαγής κλίματος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών, αλλά και μετεκλογικών της υποσχέσεων, είτε αυτές αφορούσαν την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, είτε την επιμήκυνση των αποπληρωμών.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου