Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Κρήτη – Πάργα


Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναστατώσει την Σητεία, μετά την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη στην περιοχή του Κρυονερίου και στο σημείο έσπευσαν αμέσως 9 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες ενώ το ελικόπτερο δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να κάνει ρίψεις.

Σήμερα τα πράγματα φαίνονται να είναι καλύτερα καθώς οι φλόγες δεν απειλούν πια τα σπίτια των πολιτών ωστόσο οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί για προληπτικούς λόγους και η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 18 άνδρες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν είναι απαραίτητο στην παρούσα φάση και έτσι σταμάτησε τις ρίψεις.

Φωτιά σε εξέλιξη από την Πέμπτη βρίσκεται και στην Πάργα στην περιοχή Αγία Κυριακή, η οποία έχει εκδηλωθεί σε δύσβατη δασική έκταση, γεγονός που δυσχεραίνει την προσπάθεια κατάσβεσής της.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 19.30 την Πέμπτη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι (λίγο μετά τις 15.00) κοντά σε κατοικημένη περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής. Η φωτιά έχει κάψει δύο σπίτια, ενώ πολλές αυλές σπιτιών παραδόθηκαν στις φλόγες. Επίσης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο

Προληπτικά από το μεσημέρι είχε εκκενωθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή ενώ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι πυκνοί καπνοί, εκκενώθηκε και τμήμα του Νταού Πεντέλης.

Η φωτιά, που πήρε αμέσως διαστάσεις λόγω και των ανέμων που έπνεαν, ξεκίνησε στο σημείο Άγιος Ιωάννης, στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά. Στο σημείο βρέθηκαν 130 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 καναντέρ και 2 ελικόπτερα.


Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα: http://lpyrgos-hellasnews.blogspot.gr/   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου