Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δ. Βόλβης: Διεκδικεί 473.000 ευρώ για την ανάδειξη της ομώνυμης λίμνης


Με στόχο την ανάδειξη και προβολή της προστατευόμενης περιοχής των λιμών Κορώνειας και Βόλβης, ο δήμος Βόλβης πρόκειται να συνεργαστεί με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης για τη σύνταξη μελετών και υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013».

Συγκεκριμένα, θα υποβληθούν τρεις προτάσεις προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 473.000 ευρώ, με επίκεντρο την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής. Πρόκειται για τα προγράμματα:

1. «Υλοποίηση της μελέτης δικτύου παρεμβάσεων για την αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης».

2. «Έργα ανάδειξης & προστασίας Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων των Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών (Οριοθέτηση & Σήμανση)».

3. «Διερεύνηση της εξέλιξης των προσχώσεων στις παρόχθιες υπολίμνιες περιοχές της λίμνης Βόλβης και σχεδιασμός έργων βελτίωσης της ροής των χειμάρρων Απολλωνίας (Μελισσουργού)– Νέας Απολλωνίας– Μοδίου στους πεδινούς σχηματισμούς απόθεσης».


Περισσότερες ειδήσεις από τη Β. Ελλάδα: http://lpyrgos-vellada.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου