Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ευ. Βενιζέλος - Α. Λυκουρέντζος: Συμφώνησαν στην ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου για την Υγεία

Έκκληση του υπουργού Υγείας προς τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις 


Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου, τη διοικητική του μεταρρύθμιση και την ανάγκη της αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο Υγείας.

Σε δηλώσεις τους που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα στους πολίτες ότι «ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται αλλά να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής και θα γίνει όλη η προσπάθεια που απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή».

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν μηχανισμοί που αναπληρώνουν το κενό αλλά δεν μπορούν να λειτουργούν μονίμως. Υπογράμμισε ότι «θα δοθούν λύσεις οριστικές και όσο γίνεται πιο γρήγορα» και προανήγγειλε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσει και στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς που τη στηρίζουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική, ξεκινώντας από το φάρμακο και φτάνοντας μέχρι τον νέο υγειονομικό χάρτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή».

Έκκληση του υπουργού Υγείας προς τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

«Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την ηγεσία του ΕΟΠΠΥ και με τη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ερωτηθείς μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Ο υπουργός ζήτησε από τους φαρμακοποιούς την κατανόησή τους «με το ηθικό δικαίωμα», όπως είπε που έχει ως υπουργός, «υπό την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ασχολήθηκε κατά προτεραιότητα με την υποχρέωση της πολιτείας να εξοφλεί τα χρέη μας προς τους φαρμακοποιούς».

«Γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και όλη η αγορά υγείας ότι οι φαρμακοποιοί έχουν αυτή την προτεραιότητα και θα την έχουν, ας μην την αξιοποιούν και να τη στρέφουν εναντίον και της κοινωνίας και των δικών τους συμφερόντων» κατέληξε.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου