Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Α. Μέρκελ: Πολιτική ένωση της Ευρώπης αλλά… σε δυο ταχύτητες!

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι έχει την πρόθεση να εργασθεί για μία πολιτική ένωση στην Ευρώπη, υπό το όρο της αποδοχής της ιδέας μίας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, εάν ορισμένες χώρες σταθούν εμπόδιο.
«Έχουμε ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη... από μία δημοσιονομική ένωση... και έχουμε ανάγκη πριν από όλα από μία πολιτική ένωση. Οφείλουμε βήμα-βήμα να αφήσουμε εξουσίες στην Ευρώπη», δήλωσε η καγκελάριος στην δημόσια γερμανική τηλεόραση. Όμως, «δεν πρέπει να παραμείνουμε ανενεργοί διότι η μία ή η άλλη χώρα δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν», τόνισε.
Η Μέρκελ προχώρησε στις δηλώσεις μετά την τηλεφωνική της συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο συζήτησε την ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της ευρωζώνης. Η καγκελάριος θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον με τον οποίο θα συζητήσουν την κρίση της ευρωζώνης.
Η καγκελάριος Μέρκελ επεδίωξε να μετριάσει τις προσδοκίες από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου, σημειώνοντας ότι δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα δια μιας, εξηγώντας ότι δεν πιστεύει ότι μία σύνοδος κορυφής είναι ικανή να επιλύσει τα πάντα «ως δια μαγείας».Πρόσθεσε ότι προτίθεται να καταθέσει στη σύνοδο του Ιουνίου πρόταση για πρόγραμμα εργασίας επί μίας πολιτικής ένωσης.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο: http://lpyrgos-international.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου