Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Χ. Κλίντον: Ο Άσαντ πρέπει να μεταβιβάσει πλήρως την εξουσία

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε στους αντιπροσώπους Δυτικών και αραβικών κρατών στη χθεσινή σύνοδο της Κωνσταντινούπολης για τη Συρία ότι η στρατηγική για την πολιτική μετάβαση στη χώρα αυτή πρέπει να συμπεριλαμβάνει την πλήρη παράδοση της εξουσίας από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως η Κλίντον τόνισε επίσης πως πρέπει να δημιουργηθεί μια πλήρως αντιπροσωπευτική μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Εξάλλου, η Γαλλία ανακοίνωσε στην διάρκεια της συνόδου αυτής ότι σχεδιάζει να διοργανώσει μια νέα συνάντηση της ομάδας των «Φίλων της Συρίας» στο Παρίσι την 6η Ιουλίου.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ διέψευσε με ανακοίνωσή της ότι ευθύνεται για τη σφαγή η οποία διαπράχθηκε χθες στην περιοχή Χάμα. «Αυτά τα οποία μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ ότι συνέβη στην αλ Κουμπέιρ, στην περιοχή της Χάμα, είναι ψευδή. Μια τρομοκρατική οργάνωση διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα στη Χάμα. Τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ αυτών σκοπό έχουν να συμβάλλουν να συνεχιστεί να χύνεται το αίμα των Σύριων», ανέφερε η ανακοίνωση.
Στο μεταξύ σφοδρές μάχες σημειώθηκαν σε προάστια της Δαμασκού αργά χθες. Κάτοικοι στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας είπαν ότι άκουγαν σφοδρά πυρά, ενώ ακτιβιστές μίλησαν και εκρήξεις και ήχους από πυρά βαρέων πολυβόλων. Σε ορισμένες περιοχές, είπαν, είδαν ελικόπτερα. Οι Σύριοι αντάρτες ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι παύουν να τηρούν πλέον την εκεχειρία που είχε κηρυχθεί στη χώρα με την υποστήριξη του ΟΗΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την αιματοχυσία.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις στο: http://lpyrgos-international.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου