Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη

Από την εισαγγελία Πρωτοδικών διευκρινίζεται ότι η εντολή για σύλληψη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αφορά την επίθεση του σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Το αδίκημα που αφορά το γρονθοκόπημα, σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, προσδιορίζεται σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.
Αντίθετα, η αντίδραση του εκπρόσωπου Τύπου του ναζιστικού μορφώματος απέναντι στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα. Δούρου, σε βάρος της οποίας έριξε νερό, χαρακτηρίζεται ως απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, αδίκημα που διώκεται μετά από μήνυση. Η εισαγγελία διευκρινίζει, επίσης, ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί ενόψει εκλογών.
Στο μεταξύ, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η κυβέρνηση την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της κ. Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. «Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη», αναφέρεται σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τσιόδρα. «Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία», προσθέτει. «Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει γνωστοποιώντας ότι η δικαιοσύνη έχει  επιληφθεί της υπόθεσης.

Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις στο: http://lpyrgos-politics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου